Zucchinisoppa med potatis och curry
En härligt krämig och mättande zucchinisoppa med potatis och smak av curry. Soppan gör du enkelt genom att steka lök, potatis och zucchini tillsammans med curry för att sedan koka grönsakerna en stund med buljong. Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Servera den värmande soppan med ett gott bröd och en klick syrlig yoghurt på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
200 g potatis (mjölig sort)
1 zucchini (à 450 g)
2 msk smör
1 1/2 msk curry
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
Till servering
turkisk yoghurt
ev bröd
ev smör
ev ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl turkisk yoghurt, bröd, smör och ost.
Energi2072 KJ / 496 kCal
Fett36 g
Salt2.6 g
Kolhydrater30 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra mängd curry! Enkelt och gott!
Ola
2024-11-26Enkelt och mycket smakrikt!
Karin
2024-09-21Så god soppa! Minskade lite på curry och använde hönsbuljong, sen åt jag den med tärnad halloumi. En riktigt god lunchsoppa 😍
Lena
2024-08-08