Zucchinisoppa med potatis och curry
En härligt krämig och mättande zucchinisoppa med potatis och smak av curry. Soppan gör du enkelt genom att steka lök, potatis och zucchini tillsammans med curry för att sedan koka grönsakerna en stund med buljong. Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Servera den värmande soppan med ett gott bröd och en klick syrlig yoghurt på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg (om lämpligt bröd serveras till).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, matfett och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Byt ut grädde och yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Uteslut osten till servering.
Näringsvärdet är beräknat inkl turkisk yoghurt, bröd, smör och ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så god soppa! Minskade lite på curry och använde hönsbuljong, sen åt jag den med tärnad halloumi. En riktigt god lunchsoppa 😍
Lena
2024-08-08Enkel att göra, men för enkel i smaken enl mig. Rakt av kryddad med curry! Hemma odlade grönsaker, vilka totalt dödades av mängden curry som en skulle ha i receptet. Lite som en kycklingsoppa utan kyckling! Ska pröva ett annat nästa gång.
Hanna
2024-08-04Otroligt god soppa. Bland det bästa på lång tid. Så svindlande enkel. Jag tog lite chiliflakes i och det rev och slet och blev vrålgott. Jag mixade inte allt så det blev tuggmotstånd. Tänker på reklamen när duger oväntat besök! Detta var en överraskning i smak!
Marie
2024-05-01