Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

Slopa bär och müsli. Piffa hellre yoghurten åt det salta hållet! Inte alls dumt, och det här är en rätt som du kan variera i all oändlighet. Till den svala, krämiga yoghurten blir det zucchini stekt i vitlök, fetaost, örter och rostade frön. En näve oliver är gott till.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva vitlöksklyftan. Skär zucchinin i tunna skivor.¨
  2. Stek vitlök och zucchini i olja i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg zucchinin i en skål. Häll på yoghurt. Toppa med nötter och frön, smulad fetaost, örter och en skvätt olivolja.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt fetaost mot tofu.

Tips

Fler saltingar? Byt ut zucchini mot picklad gurka, stekt aubergine eller rostad paprika. Vill du ha ännu mer smak så toppa med en klick tapenade eller pesto.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 100 g zucchini
  • 1/2 msk olja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 2 1/2 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 2 msk rostade frön och nötter (t ex pumpakärnor, melonkärnor, valnötter)
  • 20 g smulad fetaost
  • 2 msk finhackade örter (t ex mynta, basilika, mejram, persilja)
  • olivolja att ringla över
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1808 kJ / 432 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept