Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini
Slopa bär och müsli. Piffa hellre yoghurten åt det salta hållet! Inte alls dumt, och det här är en rätt som du kan variera i all oändlighet. Till den svala, krämiga yoghurten blir det zucchini stekt i vitlök, fetaost, örter och rostade frön. En näve oliver är gott till.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
1 portion
1 liten vitlöksklyfta
100 g zucchini
1/2 msk olja
1 krm salt
1/2 krm peppar
2 1/2 dl naturell yoghurt (3 %)
2 msk rostade frön och nötter (t ex pumpakärnor, melonkärnor, valnötter)
20 g smulad fetaost
2 msk finhackade örter (t ex mynta, basilika, mejram, persilja)
olivolja att ringla över
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt fetaost mot tofu.
Gör så här
Tips
Fler saltingar? Byt ut zucchini mot picklad gurka, stekt aubergine eller rostad paprika. Vill du ha ännu mer smak så toppa med en klick tapenade eller pesto.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1808 KJ / 432 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein17 g
Kommentarer