Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

Slopa bär och müsli. Piffa hellre yoghurten åt det salta hållet! Inte alls dumt, och det här är en rätt som du kan variera i all oändlighet. Till den svala, krämiga yoghurten blir det zucchini stekt i vitlök, fetaost, örter och rostade frön. En näve oliver är gott till.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Ingredienser
1 portion
1 liten vitlöksklyfta
100 g zucchini
1/2 msk olja
1 krm salt
1/2 krm peppar
2 1/2 dl naturell yoghurt (3 %)
2 msk rostade frön och nötter (t ex pumpakärnor, melonkärnor, valnötter)
20 g smulad fetaost
2 msk finhackade örter (t ex mynta, basilika, mejram, persilja)
olivolja att ringla över
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1808 KJ / 432 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein17 g
Kommentarer