Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

5
0
Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

Slopa bär och müsli. Piffa hellre yoghurten åt det salta hållet! Inte alls dumt, och det här är en rätt som du kan variera i all oändlighet. Till den svala, krämiga yoghurten blir det zucchini stekt i vitlök, fetaost, örter och rostade frön. En näve oliver är gott till.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

Ingredienser

1 portioner
1
liten vitlöksklyfta
100 g
zucchini
1/2 msk
olja
1 krm
salt
1/2 krm
peppar
2 1/2 dl
naturell yoghurt (3 %)
2 msk
rostade frön och nötter (t ex pumpakärnor, melonkärnor, valnötter)
20 g
smulad fetaost
2 msk
finhackade örter (t ex mynta, basilika, mejram, persilja)
-
olivolja att ringla över

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Fler saltingar? Byt ut zucchini mot picklad gurka, stekt aubergine eller rostad paprika. Vill du ha ännu mer smak så toppa med en klick tapenade eller pesto.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1808 KJ / 432 kCal
Fett 32 g
Salt 1 g
Kolhydrater 19 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept