Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

Slopa bär och müsli. Piffa hellre yoghurten åt det salta hållet! Inte alls dumt, och det här är en rätt som du kan variera i all oändlighet. Till den svala, krämiga yoghurten blir det zucchini stekt i vitlök, fetaost, örter och rostade frön. En näve oliver är gott till.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Salt yoghurtskål med vitlöksstekt zucchini

Ingredienser

1 portion
1   liten vitlöksklyfta
100 g  zucchini
1/2 msk  olja
1 krm  salt
1/2 krm  peppar
2 1/2 dl  naturell yoghurt (3 %)
2 msk  rostade frön och nötter (t ex pumpakärnor, melonkärnor, valnötter)
20 g  smulad fetaost
2 msk  finhackade örter (t ex mynta, basilika, mejram, persilja)
olivolja att ringla över

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Fler saltingar? Byt ut zucchini mot picklad gurka, stekt aubergine eller rostad paprika. Vill du ha ännu mer smak så toppa med en klick tapenade eller pesto.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1808 KJ / 432 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater19 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Hemmagjord färskost
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötig energistart
Betyg 2.8 av 5.
119 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kanelyoghurt med ingefärsfrukt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dinkelbröd med lingon och fänkål
Betyg 3.4 av 5.
123 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkelbröd med frukt och nötter
Betyg 4.7 av 5.
227 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fetaostyoghurt med grillad paprika och zucchini
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga