Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling- och grönsakspanna med rostad potatis och citronyoghurt

Ju fler färger på tallriken desto nyttigare, så spara inte på krutet när grönsakerna ska ner i pannan. Zucchini, paprika och tomater lyfter både kycklingen och den rostade potatisen. Toppa med en frisk citronyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Blanda potatisen med olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt och rosta mitt i ugnen tills potatisen är gyllenbrun och mjuk, ca 30 minuter.
  3. Citronyoghurt: Riv det yttersta skalet av citronen och rör ihop med yoghurten. Smaka av med salt och peppar, pressa ev. i lite citronsaft.
  4. Panna: Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Tärna tomaterna. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala och riv vitlöken.
  5. Stek grönsakerna i omgångar i hälften av olivoljan i en stekpanna på hög värme. Krydda med salt och peppar och lägg upp i en bunke.
  6. Stek kycklingen gyllenbrun i en het stekpanna i resten av olivoljan. Lägg tillbaka grönsakerna, smaka ev. av med salt och peppar.
  7. Servera kyckling- och grönsakspannan med potatis och citronyoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt turkisk yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Strö gärna över hackade färska örter t ex persilja, dragon, timjan eller oregano.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 600 g delikatesspotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Citronyoghurt
  • 1 citron
  • 2 dl turkisk yoghurt (10 %)
Kyckling- och grönsakspanna
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 gula paprikor
  • 2 tomater
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 600 g strimlad kycklingfilé
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2015 kJ / 483 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept