Kyckling- och grönsakspanna med rostad potatis och citronyoghurt
Ju fler färger på tallriken desto nyttigare, så spara inte på krutet när grönsakerna ska ner i pannan. Zucchini, paprika och tomater lyfter både kycklingen och den rostade potatisen. Toppa med en frisk citronyoghurt.
Ingredienser
4 portioner
Potatis
600 g delikatesspotatis
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Citronyoghurt
1 citron
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
Kyckling- och grönsakspanna
1 zucchini
1 rödlök
2 gula paprikor
2 tomater
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
600 g strimlad kycklingfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2015 KJ / 483 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är ett av mina absoluta favoritrecept. Jag brukar använda matyoghurt och kombinationen är så fantastiskt god att maten bara smälter i munnen! #Foodgasm
Rebecca
2020-09-01Jätte gott hela familj gilla det!
Martina
2020-05-29Enkelt att göra, supergott att förtära. Passar även utmärkt som matlåda dagen efter 👍🏻
Erik
2020-02-26