Ju fler färger på tallriken desto nyttigare, så spara inte på krutet när grönsakerna ska ner i pannan. Zucchini, paprika och tomater lyfter både kycklingen och den rostade potatisen. Toppa med en frisk citronyoghurt.
Ingredienser
4 portioner
Potatis
600
g
delikatesspotatis
1
msk
olivolja
salt och svartpeppar
Citronyoghurt
1
citron
2
dl
turkisk yoghurt (10 %)
Kyckling- och grönsakspanna
1
zucchini
1
rödlök
2
gula paprikor
2
tomater
1
röd chili
2
vitlöksklyftor
2
msk
olivolja
600
g
strimlad kycklingfilé
För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt. Gör mjölkproteinfri: byt turkisk yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Strö gärna över hackade färska örter t ex persilja, dragon, timjan eller oregano.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
66
4 st
Kommentarer
Rebecca
2020-09-01
Detta är ett av mina absoluta favoritrecept. Jag brukar använda matyoghurt och kombinationen är så fantastiskt god att maten bara smälter i munnen! #Foodgasm
Martina
2020-05-29
Jätte gott hela familj gilla det!
Erik
2020-02-26
Enkelt att göra, supergott att förtära. Passar även utmärkt som matlåda dagen efter 👍🏻
Kommentarer
Rebecca
2020-09-01Detta är ett av mina absoluta favoritrecept. Jag brukar använda matyoghurt och kombinationen är så fantastiskt god att maten bara smälter i munnen! #Foodgasm
Martina
2020-05-29Jätte gott hela familj gilla det!
Erik
2020-02-26Enkelt att göra, supergott att förtära. Passar även utmärkt som matlåda dagen efter 👍🏻