Zucchinisoppa med potatis och curry

En härligt krämig och mättande zucchinisoppa med potatis och smak av curry. Soppan gör du enkelt genom att steka lök, potatis och zucchini tillsammans med curry för att sedan koka grönsakerna en stund med buljong. Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Servera den värmande soppan med ett gott bröd och en klick syrlig yoghurt på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl turkisk yoghurt, bröd, smör och ost.
Energi2072 KJ / 496 kCal
Fett36 g
Salt2.6 g
Kolhydrater30 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade bara curry, och då tog jag ändå mindre än vad som stod i receptet.
Karolina
2025-09-02Tyckte den var god efter att jag lade till en extra buljongtärning och extra curry. Innan var den rätt smaklös. Jag hade i purjolök istället för lök och lite extra potatis och zucchini. Det hade inte skadat att ha i ännu mer potatis för en lite tjockare och matigare soppa. Zucchini tillför ju mest vatten.
Janaki
2025-08-26Mycket god. Jag halverade mängden curry för lite mildare smak, blev ändå lite sting i den.
Lisa
2025-02-25