Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Tzatziki med zucchini

Klassisk tzatziki med en twist, där riven zucchini får ersätta gurkan. En fräsch, syrlig och krämig sås som är enkel att göra och passar till det mesta.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Tzatziki passar till det mesta men prova gärna dessa recept, Lammfärsbiffar med rostade tomater, tzatziki och matvete eller Libanesisk bowl.

  1. Riv zucchinin grovt.
  2. Blanda zucchinin med yoghurt, citronskal och salt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g zucchini
  • 5 dl tjock yoghurt (10%)
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 379 kJ / 92 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer