Fransk grönsaksgryta med veggobiffar

4
5
Fransk grönsaksgryta med veggobiffar

Mustig fransk grönsaksgryta med härliga smaker av palsternacka, paprika, tomater, timjan och basilika. Till grytan serverar du veggobiffar, en klick syrlig yoghurt och ett grovt bröd. Mättande och god vegetarisk rätt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Fransk grönsaksgryta med veggobiffar

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 - 3 vitlöksklyftor
1 stor palsternacka
1 msk olivolja eller rapsolja
1 röd paprika
1 medelstor zucchini
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 burk kikärtor (à 400 g)
1 tsk salt
2 krm pepparmix
några kvistar färsk timjan eller torkad (några kvistar motsvarar 1 tsk torkad)
ca 1/2 - 3/4 kruka basilika

Till servering

ca 400 g frysta veggobiffar
1 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
grovt bröd

För alla

Fri från gluten och ägg, om lämpliga biffar och bröd används eller utesluts.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Kontrollera innehåller i biffarna.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Kontrollera innehållet i biffarna.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Björn

2022-08-29

Hittade nedanstående recept på en hemsida som heter Farmors mat. Blev jättegott ihop med grytan. Ingredienser till 2 portioner 400 g vitkål 2 små gula lökar (eller 1 stor) 1 stort ägg 40 g mannagryn 1 vitlöksklyfta några kvistar bladpersilja ½ tsk torkad timjan salt och nymalen svartpeppar olja att steka i Gör så här: Strimla vitkålen tunt (gärna på mandolin) och koka den i vatten i ca 8 minuter. Låt kålen rinna av i durkslag Hacka lök, vitlök och persilja. Stek löken i olja några minuter. Tillsätt vitlöken och stek alltsammans på mellanvärme tills löken blivit mjuk och gyllenbrun. Pressa ur eventuellt vatten ur kålen och lägg den i en skål. Tillsätt den stekta löken och resten av ingredienserna och blanda samman med händerna. (Använd gärna handskar.) Forma kålblandningen till små biffar. Stek biffarna i olja tills de blir gyllenbruna på båda sidor.

Anna

2014-09-27

En av mina absoluta favoriträtter! Familjen Dafgård har goda morotsbiffar och grönsaksbiffar som passar mer än väl till! Nyttigt, smakrikt och väldigt lättlagat. Perfekt vardagsmat1

Redaktionen

2009-03-11

TESTLAGARE MIKAELA FREDIN Vi tyckte alla om grönsaksgrytan, den var god och med härliga färger. Yoghurten tänkte vi piffa till med bara lite vitlök andra gången, men sedan kom vi på att det vore gott med tsatsiki till i stället. Det passade bra till. Veggobiffar var lite svåra att hitta i min närmaste affär på landet. BETYG: 4,3