Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fransk grönsaksgryta med veggobiffar

Mustig fransk grönsaksgryta med härliga smaker av palsternacka, paprika, tomater, timjan och basilika. Till grytan serverar du veggobiffar, en klick syrlig yoghurt och ett grovt bröd. Mättande och god vegetarisk rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök och palsternacka. Grovhacka lök och vitlök. Skiva palsternackan. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Halvera zucchinin på längden och skiva den.
  2. Fräs lök, vitlök och palsternacka mjuk i olja i en låg vid gryta. Tillsätt paprika och zucchini. Låt blandningen fräsa en stund.
  3. Häll på tomaterna och de väl avrunna kikärterna. Krydda med salt och peppar och lägg i timjan. Lägg på lock och låt koka på svag värme 10-15 minuter.
  4. Grovhacka eller riv basilikablad och blanda ner strax före servering.
  5. Till servering: Bjud med stekta veggobiffar, en klick yoghurt och grovt bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg, om lämpliga biffar och bröd används eller utesluts.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Kontrollera innehåller i biffarna.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Kontrollera innehållet i biffarna.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stor palsternacka
  • 1 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 röd paprika
  • 1 medelstor zucchini
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm pepparmix
  • några kvistar färsk timjan eller torkad (några kvistar motsvarar 1 tsk torkad)
  • ca 3/4 kruka basilika
Till servering
  • ca 400 g frysta veggobiffar
  • 1 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
  • grovt bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?