Chilikyckling med tomattagliatelle | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chilikyckling med tomattagliatelle

Chilikyckling med tomattagliatelle passar lika bra som vardagsrätt som till bjudningen. De ugnsrostade zucchini- och rödlöksbitarna lyfter rätten och gör det till en lyxigare pastarätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Bryn kycklingfiléerna i oljan, krydda med salt, peppar och chilipulver. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Skär tomaterna och zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg grönsakerna runt om kycklingen. Ringla oljan över grönsakerna och salta och peppra.
  4. Sätt in mitt i ugnen och stek tills kycklingens innertemperatur är ca 72˚C. Skär kycklingfilén i skivor.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med grönsakerna.
  6. Till servering: Servera kycklingen med pastan och bröd.

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 tomater
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 4 port tagliatelle
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2262 kJ / 541 kCal