Zucchinisoppa med kokosmjölk
Den här mustiga squashsoppan med kokosmjölk och morot kryddas med methilöv, som är bockhornsklöverns goda blad. Men persilja eller någon annan färsk ört går fint som alternativ. Krispiga sockerärter blir snyggt på toppen. Receptet kallas även Farbror Gröns kokossoppa!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 potatisar
1 morot
1 liten zucchini (à ca 300 g)
2 msk rapsolja
1 dl torrt vitt vin
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1/2 dl finhackad persilja eller 1 msk torkade methilöv (bockhornsklöver), för 4 portioner
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
150 g sockerärtor eller 6 lila störbönor, för 4 portioner
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1617 KJ / 387 kCal
Fett31 g
Salt1.1 g
Kolhydrater16 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Familjens absoluta favoritsoppa! Oerhört god och krämig!
Jenny
2023-01-16Lite mera vin, citron- eller limejuice och eventuellt lite chili, gärna halv chilifrukt, gör den till mycket mer spännande soppa.
Anna
2014-10-13