Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlöksstekt fläskkotlett med rostade grönsaker

Medan potatis, zucchini, paprika och lök rostas i ugnen tillagas fläskkotletterna i stekpanna tillsammans med timjan, vitlök, buljong, tomatpuré och olja. När kotletterna är färdiga fiskas de upp och såsen får koka ihop till en god och smakrik sky att servera till köttet och ugnsgrönsakerna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och klyfta potatisen. Skiva zucchinin. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och klyfta löken.
  3. Blanda alltsammans på en plåt med hälften av oljan. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Krydda kotletterna med krossad vitlök, salt och peppar. Stek dem i resten av oljan, ca 4 minuter på varje sida. Rör samman tomatpuré, smulad buljongtärning, timjan och vatten. Häll blandningen i stekpannan och låt den sjuda ca 5 minuter med kotletterna.
  5. Lyft upp kotletterna ur pannan och låt skyn koka ihop lite. Smaka av.
  6. Servera kotletterna med de rostade grönsakerna och skyn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fast potatis
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 600 g fläskkotletter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2143 kJ / 513 kCal