Falsk ostkaka på zucchini
Har du hört talas om falsk ostkaka? Det är en enklare och snabbare version av den traditionella ostkakan som görs med zucchini! Resultatet blir en saftig ostkaka som såklart serveras med grädde och sylt. Även ett smart sätt att ta tillvara på zucchini!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
8-10 bitar
smör till formen
3 zucchini (à ca 300 g)
4 msk vetemjöl
1 dl mandelmjöl
4 finrivna bittermandlar
2 krm salt
1 dl strösocker
4 ägg
1 dl mjölk (3 %)
Till servering
vispgrädde
jordgubbssylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 bitar exkl grädde och sylt.
Energi674 KJ / 160 kCal
Fett7 g
Salt0.4 g
Kolhydrater18 g
Protein6 g
Kommentarer
Bra sätt att bli av med mycket zucchini för oss som har svårt att odla lagom. Krama ur den efter kokning så blir den mindre blöt och så slipper man diska mixern. Jättegod!
Jenny
2024-09-02Lätt att göra och smakar precis som vanlig ostkaka. Jag delade dock upp smeten i 3 engångsformar i metall så kan man frysa in också.
Emelie
2024-08-22