Spenatlasagne med sockerärtssallad
En god vegetarisk lasagne där pastaplattorna varvas med grönsaksröran bestående av spenat, zucchini, morötter och lök. Servera spenatlasagnen med den härligt krispiga sockerärtssalladen
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1/2 zucchini
1 msk olja
500 g krossade tomater
1 msk chilipulver
250 g kvarg (10 %)
200 g färska lasagneplattor
150 g riven ost
salt och peppar
Sockerärtssallad
150 g sockerärtor
1 påse färdigskuren sallad
2 msk olja
4/5 msk vitvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2200 KJ / 532 kCal
Fett30 g
Salt3.5 g
Kolhydrater41 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Sparar receptet för att bjuda vänner som är vegetarianer och kommer att ha det till kött istället för ex potatisgratin. Själv saknade jag köttet men var positivt överraskad att det var så gott :)
Christina
2011-08-24