Spenatlasagne med sockerärtssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spenatlasagne med sockerärtssallad

En god vegetarisk lasagne där pastaplattorna varvas med grönsaksröran bestående av spenat, zucchini, morötter och lök. Servera spenatlasagnen med den härligt krispiga sockerärtssalladen

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lasagne: Tina spenaten om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna. Grovriv zucchinin. Fräs lök, vitlök, morot och zucchini ca 3 minuter i olja i en stor stekpanna.
  4. Tillsätt krossade tomater i stekpannan. Koka upp och låt koka ca 3 minuter. Krama vätskan ur spenaten. Rör ner spenat och chilipulver i grönsaksröran. Låt koka ytterligare 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Ta grönsaksröran från värmen och rör ner kvargen. Varva med lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Börja och avsluta med ett tunt lager grönsaksröra. Strö över osten. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter. Gör salladen under tiden.
  6. Sockerärtssallad: Skölj sockerärterna och strimla dem på längden. Blanda med grönsalladen i en skål. Häll på en dressing av resterande olja, vinäger, salt och peppar.
  7. Servera spenatlasagnen med sockerärtssalladen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg.
Gör äggfri: välj äggfri pasta, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

 

Tips

Barnknepet: Fräs spenaten och servera som separat tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g bladspenat
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1/2 zucchini
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk chilipulver
  • 250 g kvarg (10 %)
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 150 g riven ost
  • salt och peppar
Sockerärtssallad
  • 150 g sockerärtor
  • 1 påse färdigskuren sallad
  • 2 msk olja
  • 0,8 msk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2200 kJ / 532 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept