Zucchinisoppa med potatis och curry
En härligt krämig och mättande zucchinisoppa med potatis och smak av curry. Soppan gör du enkelt genom att steka lök, potatis och zucchini tillsammans med curry för att sedan koka grönsakerna en stund med buljong. Tillsätt grädde och mixa soppan slät. Servera den värmande soppan med ett gott bröd och en klick syrlig yoghurt på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg (om lämpligt bröd serveras till).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, matfett och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Byt ut grädde och yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Uteslut osten till servering.
Näringsvärdet är beräknat inkl turkisk yoghurt, bröd, smör och ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Soppan var jättegod. Byt ut lök mot purjolök och jisses vad mycket salt behövdes. buljongen var köttbuljong men behövde mycket sälta ändå
Daiva
2023-09-11Håller med tidigare recensent! Jag skulle säga att man dubblerar mängden curry, köp då en curry från en ordentlig kryddhandlare, ingenting man köper i den vanliga matvaruaffären. Jag gjorde också som någon tidigare, smulade ner lite chili, använde vispgrädde för det var det som fanns hemma och sedan tog jag även en tesked Oyster sås. Bra grundrecept, men den behöver hottas upp och smakas av ordentligt.
Maija
2023-07-28Jag tillsatte lite chili och vitlök. Mycket god
Andreas
2023-07-18