Zucchinisallad med mozzarella och mynta

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
1
Zucchinisallad med mozzarella och mynta

Tunt hyvlad zucchini tillsammans med mozzarella, färdigkokt matvete, spenat och ärter gör den här salladen tillräckligt mättande att äta bara som den är. Ringla över senapsdressing vid servering och bjud gärna med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Zucchinisallad med mozzarella och mynta

Ingredienser

4 portioner

Dressing

3/4 dl olivolja
2 msk vitvins- eller äppelcidervinäger
1 msk grovkornig senap
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Sallad

1 zucchini (à ca 350 g)
1 burk, kokt matvete (à 410 g)
65 g bladspenat
250 g frysta, tinade gröna ärtor
2 mozzarella (à 100 g)
1 dl färsk mynta
2 msk rostade solrosfrön
1/2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar

Till servering

bröd
grillad kyckling eller rökt fisk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Överraskande gott. Vi åt kallrökt lax till, det var gott. Dressingen var pricken över i.

Johanna

2018-01-23

Näringsvärde per portion

Energi3987 KJ / 951 kCal
Fett45 g
Salt3.4 g
Kolhydrater71 g
Protein58 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad fänkål med grynsallad
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålsallad med matvete och Västerbottensost
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matveteotto med riven ost
Betyg 2.7 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tri tip steak med matvetetabbouleh
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga