Zucchinisallad med mozzarella och mynta
Tunt hyvlad zucchini tillsammans med mozzarella, färdigkokt matvete, spenat och ärter gör den här salladen tillräckligt mättande att äta bara som den är. Ringla över senapsdressing vid servering och bjud gärna med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
Dressing
3/4 dl olivolja
2 msk vitvins- eller äppelcidervinäger
1 msk grovkornig senap
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Sallad
1 zucchini (à ca 350 g)
1 burk, kokt matvete (à 410 g)
65 g bladspenat
250 g frysta, tinade gröna ärtor
2 mozzarella (à 100 g)
1 dl färsk mynta
2 msk rostade solrosfrön
1/2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
Till servering
bröd
grillad kyckling eller rökt fisk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3987 KJ / 951 kCal
Fett45 g
Salt3.4 g
Kolhydrater71 g
Protein58 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Överraskande gott. Vi åt kallrökt lax till, det var gott. Dressingen var pricken över i.
Johanna
2018-01-23