Tunt hyvlad zucchini tillsammans med mozzarella, färdigkokt matvete, spenat och ärter gör den här salladen tillräckligt mättande att äta bara som den är. Ringla över senapsdressing vid servering och bjud gärna med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut matvetet och använd i stället kokt ris, quinoa eller helt bovete.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ, t ex tofu.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Överraskande gott. Vi åt kallrökt lax till, det var gott. Dressingen var pricken över i.
Johanna
2018-01-23