Zucchinisallad med mozzarella och mynta

9
1
Zucchinisallad med mozzarella och mynta

Tunt hyvlad zucchini tillsammans med mozzarella, färdigkokt matvete, spenat och ärter gör den här salladen tillräckligt mättande att äta bara som den är. Ringla över senapsdressing vid servering och bjud gärna med ett gott bröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Zucchinisallad med mozzarella och mynta

Ingredienser

4 portioner

Dressing

3/4 dl
olivolja
2 msk
vitvins- eller äppelcidervinäger
1 msk
grovkornig senap
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
peppar

Sallad

1
zucchini (à ca 350 g)
1
burk, kokt matvete (à 410 g)
65 g
bladspenat
250 g
frysta, tinade gröna ärtor
2
mozzarellaostar (à 100 g)
1 dl
färsk mynta
2 msk
rostade solrosfrön
1/2 tsk
flingsalt
2 krm
svartpeppar

Till servering

bröd
grillad kyckling eller rökt fisk

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut matvetet och använd i stället kokt ris, quinoa eller helt bovete.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ, t ex tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Johanna

2018-01-23

Överraskande gott. Vi åt kallrökt lax till, det var gott. Dressingen var pricken över i.

Näringsvärde per portion

Energi 3987 KJ / 951 kCal
Fett 45 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 71 g
Protein 58 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept