UNDER 45 MIN | Medel

Zucchiniraggmunk med lins- och vitkålssallad

Raggmunk är en riktig klassiker och här är receptet på en lite grönare variant med zucchini i smeten. Servera zucchiniraggmunkarna med en matig vitkålssallad. Husmanskost med en twist!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt.
  2. Zucchiniraggmunk: Vispa mjölet med hälften av havredrycken till en slät smet i en bunke. Vispa ner resten av havredrycken, äggen och saltet.
  3. Tvätta och riv potatisen och zucchinin grovt på ett rivjärn. Krama ur vätskan ordentligt och vänd genast ner grönsakerna i smeten (innan potatisen hinner mörkna).
  4. Hetta upp lite av oljan i en non stick-stekpanna. Klicka ner smeten i stekpannan. Stek raggmunkarna ca 2 minuter på varje sida i omgångar. Håll dem varma på plåten i ugnen.
  5. Vitkålssallad: Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Ansa och strimla vitkålen fint. Hacka persiljan.
  6. Massera in saltet i vitkålen. Låt den stå i några minuter. Blanda i linser, persilja, vinäger och olivolja. Smaka av med svartpeppar.
  7. Servera raggmunkarna med vitkålssallad.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Zuchhiniraggmunk
  • 2 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
  • 3 dl havredryck
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 700 g fast potatis
  • 200 g zucchini
  • 2 msk olja till stekning
Vitkålssallad
  • 380 g kokta gröna linser
  • ca 300 g vitkål
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2123 kJ / 508 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept