Zucchiniplättar med syrad lök

245
2 Klimatsmart
Zucchiniplättar med syrad lök

Upplev smaken av frasiga zucchiniplättar tillsammans med syrad lök, ett perfekt vego-alternativ. Löken är pricken över i när du serverar denna rätt. En lätt syrlig smak av ättikan som får en jämn balans av sockret och den rätta knapriga touchen av lök och ärtskott. Låt detta dra en stund innan ni slår er till bords.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Zucchiniplättar med syrad lök

Ingredienser

4 portioner

Syrad lök

1 msk
ättiksprit
2 msk
strösocker
3 msk
vatten
1
rödlök
1
ask ärtskott (à 100 g)

Örtfil

1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1
vitlöksklyfta
1/2
citron
2 - 3 dl
gräddfil
-
salt och peppar

Plättar

2
zucchini (à ca 350 g)
2
ägg
2 dl
vetemjöl
1 dl
mjölk
1 tsk
salt
2 krm
cayennepeppar
250 g
frysta sojabönor eller små gröna ärter (tinade)
1/2
påse riven prästost (à 150 g)
2 msk
olivolja

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd gräddfil och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

245

Kommentarer

Redaktionen

7/28/2016

Hej Anita! Ett litet missförstånd här mellan totalt och à, som vi nu har rättat till. Recepet korrigerat och hoppas det smakar nu. Hälsningar Michelle

Anita

7/27/2016

Ska det verkligen vara 1,4 kg zucchini totalt?

Näringsvärde per portion

Energi 1935 KJ / 462 kCal
Fett 20 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 47 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept