Halstrad tonfisk med chilimajonnäs
Halstrad tonfisk serveras här med kokt delikatesspotatis, chilimajonnäs, sallad och selleristicks. Tonfisken steker du snabbt för att behålla saftigheten och den rosa kärnan. Chilimajonnäsen gör du enkelt på majonnäs med sting från chili och härlig syra från lime. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
1 huvudsallad
2 förp vit tonfisk (à 280 g)
2 tsk olja
salt
peppar
1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 tsk srirachasås
1 förp selleristjälkar (à 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2916 KJ / 696 kCal
Fett40 g
Salt2.95 g
Kolhydrater41 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer