Halstrad tonfisk med chilimajonnäs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad tonfisk med chilimajonnäs

Halstrad tonfisk serveras här med kokt delikatesspotatis, chilimajonnäs, sallad och selleristicks. Tonfisken steker du snabbt för att behålla saftigheten och den rosa kärnan. Chilimajonnäsen gör du enkelt på majonnäs med sting från chili och härlig syra från lime. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken (om fryst används).
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Dela eller skär salladen i grova bitar.
  4. Halstra tonfisken i oljan i en mycket het stekpanna, 1/2 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda majonnäs med sriracha.
  6. Skär tonfisken i skivor och servera med potatis, srirachamajonnäs, selleristicks och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs och krydda med chiliflakes och pressad lime.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g delikatesspotatis
  • 1 huvudsallad
  • 2 förp vit tonfisk (à 280 g)
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 1/2 tsk srirachasås
  • 1 förp selleristjälkar (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2916 kJ / 696 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept