Halstrad tonfisk med chilimajonnäs

7
0
Halstrad tonfisk med chilimajonnäs

Halstrad tonfisk serveras här med kokt delikatesspotatis, chilimajonnäs, sallad och selleristicks. Tonfisken steker du snabbt för att behålla saftigheten och den rosa kärnan. Chilimajonnäsen gör du enkelt på majonnäs med sting från chili och härlig syra från lime. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018

Halstrad tonfisk med chilimajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
1
huvudsallad
2
förp vit tonfisk (à 280 g)
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
1 1/2 dl
majonnäs
1 1/2 tsk
srirachasås
1
förp selleristjälkar (à 200 g)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs och krydda med chiliflakes och pressad lime.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2916 KJ / 696 kCal
Fett 40 g
Salt 2.95 g
Kolhydrater 41 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept