Prästostsnurror med fikon

3
2
Prästostsnurror med fikon

Krispiga ostsnurror måste vara glöggfestens bästa tilltugg. Snabba att göra och enkla att variera. Här får prästost samsas med både fikon och mandlar vilket ger snurrorna en klassisk julsmak. Men smördegen kan även fyllas med andra ostar som t ex brie, chèvre eller varför inte riven Folkeost?

Skriv ut
Prästostsnurror med fikon

Ingredienser

15 st
50 g
skalad mandel
200 g
torkade fikon
250 g
färsk kyld smördeg
2 dl
riven prästost
1
äggula

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggulan och penlsa med vatten eller mjölk.

Gör så här

Tips

Variera fyllningen med exempelvis russin, brie, honung och valnötter eller bacon, honung, rosmarin och getost.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Lisbet

2021-06-04

Hej. Kan man frysa snittarna ? Lisbeth Nådell

Elisabeth

2018-12-07

Om man tar färska fikon, mängd ? eller blir det för fuktigt?

Redaktionen ICAse

2018-12-27

Hej Elisabeth! Du har rätt, blir för fuktigt med färska så bäst med torra. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 623 KJ / 149 kCal
Fett 8 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 14 g
Protein 3.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept