Prästostsnurror med fikon

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
2
Prästostsnurror med fikon

Krispiga ostsnurror måste vara glöggfestens bästa tilltugg. Snabba att göra och enkla att variera. Här får prästost samsas med både fikon och mandlar vilket ger snurrorna en klassisk julsmak. Men smördegen kan även fyllas med andra ostar som t ex brie, chèvre eller varför inte riven Folkeost?

Prästostsnurror med fikon

Ingredienser

15 st
50 g skalad mandel
200 g torkade fikon
250 g färsk kyld smördeg
2 dl riven prästost
1 äggula

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Hej. Kan man frysa snittarna ? Lisbeth Nådell

Lisbet

2021-06-04

Om man tar färska fikon, mängd ? eller blir det för fuktigt?

Elisabeth

2018-12-07

Hej Elisabeth! Du har rätt, blir för fuktigt med färska så bäst med torra. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-12-27

Näringsvärde per st

Energi623 KJ / 149 kCal
Fett8 g
Salt0.06 g
Kolhydrater14 g
Protein3.6 g

Testa liknande recept

Prästostsnurror med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikonflarn med ädelost
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingrullader
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Griljera kycklingjulskinka
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel västerbottenpaj med smördeg
Betyg 4.6 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegspizza med chèvre och färska fikon
Betyg 3.7 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga