Prästostsnurror med fikon
Krispiga ostsnurror måste vara glöggfestens bästa tilltugg. Snabba att göra och enkla att variera. Här får prästost samsas med både fikon och mandlar vilket ger snurrorna en klassisk julsmak. Men smördegen kan även fyllas med andra ostar som t ex brie, chèvre eller varför inte riven Folkeost?
Ingredienser
15 st
50 g skalad mandel
200 g torkade fikon
250 g färsk kyld smördeg
2 dl riven prästost
1 äggula
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggulan och penlsa med vatten eller mjölk.
Gör så här
Tips
Variera fyllningen med exempelvis russin, brie, honung och valnötter eller bacon, honung, rosmarin och getost.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi623 KJ / 149 kCal
Fett8 g
Salt0.06 g
Kolhydrater14 g
Protein3.6 g
Kommentarer
Hej. Kan man frysa snittarna ? Lisbeth Nådell
Lisbet
2021-06-04Om man tar färska fikon, mängd ? eller blir det för fuktigt?
Elisabeth
2018-12-07Hej Elisabeth! Du har rätt, blir för fuktigt med färska så bäst med torra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27