Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Prästostsnurror med fikon

Krispiga ostsnurror måste vara glöggfestens bästa tilltugg. Snabba att göra och enkla att variera. Här får prästost samsas med både fikon och mandlar vilket ger snurrorna en klassisk julsmak. Men smördegen kan även fyllas med andra ostar som t ex brie, chèvre eller varför inte riven Folkeost?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka mandeln och skiva fikonen. 
  3. Rulla ut smördegen. Fördela mandel, fikon och ost jämnt på degen. Rulla ihop degen från långsidan och pensla skarven med äggula. Lägg skarven nedåt och skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
  4. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggulan och penlsa med vatten eller mjölk.

Tips

Variera fyllningen med exempelvis russin, brie, honung och valnötter eller bacon, honung, rosmarin och getost.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 50 g skalad mandel
  • 200 g torkade fikon
  • 250 g färsk kyld smördeg
  • 2 dl riven prästost
  • 1 äggula
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer