Stekt lax med pepparrotskräm
En smidig vardagsrätt har du här med underbar pepparotskräm som passar perfekt ihop med stekt lax. Ät tillsammas med nykokt potatis, krispiga grönsaker i form av cosmopolitansallad och tomater. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk riven färsk pepparrot
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
1 cosmopolitansallad
2 tomater
4 port laxfilé (à 125 g)
2 tsk olja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Häll pepparrotskrämen över den råa fisken och ugnsbaka på 200°C i ca 15 minuter.
Riv gärna lite extra pepparrot och servera vid sidan om.
Riv gärna lite extra pepparrot och servera vid sidan om.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2488 KJ / 594 kCal
Fett30 g
Salt1.95 g
Kolhydrater44 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
AF 180/8 min
Douglas
2023-03-30