Stekt lax med pepparrotskräm

14
0
Stekt lax med pepparrotskräm

En smidig vardagsrätt har du här med underbar pepparotskräm som passar perfekt ihop med stekt lax. Ät tillsammas med nykokt potatis, krispiga grönsaker i form av cosmopolitansallad och tomater. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018

Stekt lax med pepparrotskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1 msk
riven färsk pepparrot
2 dl
lätt crème fraiche
-
salt
-
peppar
1
cosmopolitansallad
2
tomater
4
port laxfilé (à 125 g)
2 tsk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Häll pepparrotskrämen över den råa fisken och ugnsbaka på 200°C i ca 15 minuter.

Riv gärna lite extra pepparrot och servera vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2488 KJ / 594 kCal
Fett 30 g
Salt 1.95 g
Kolhydrater 44 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept