Fiskgratäng med citron och basilika
Bjud familjen på en barnsligt god fiskgratäng med italiensk karaktär! Börja med att lägg fisken i en ugnssäkerform innan du häller över blandningen med grädde, hackad basilika och citroncest. När gratängen är klar från ugnen serveras den med fluffigt ris, krispiga haricot vertes och färska gurkskivor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Fiskgratäng
600 g alaska pollock
1/2 kruka basilika
1 citron
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm peppar
150 g haricots verts (bönor)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2518 KJ / 603 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, ökade på kryddorna lite som tipsas om eftersom vi gillar stark mat.
Eva-lisa
2023-08-07Supergott och en favorit här hemma. Jag lade i en grönsaksbuljong tärning.
Marie
2022-08-16Supergod fiskgratäng som är dessutom enkel och snabb att göra 👍
Paul
2022-01-22