Fiskgratäng med citron och basilika

39
8
Fiskgratäng med citron och basilika

Bjud familjen på en barnsligt god fiskgratäng med italiensk karaktär! Börja med att lägg fisken i en ugnssäkerform innan du häller över blandningen med grädde, hackad basilika och citroncest. När gratängen är klar från ugnen serveras den med fluffigt ris, krispiga haricot vertes och färska gurkskivor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2018

Fiskgratäng med citron och basilika

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Fiskgratäng

600 g alaska pollock
1/2 kruka basilika
1 citron
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm peppar
150 g haricots verts (bönor)
1 gurka

För alla

Rätten är fri från gluten (om ris används) och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Skär citronen i klyftor och servera till.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Marie

2022-08-16

Supergott och en favorit här hemma. Jag lade i en grönsaksbuljong tärning.

Paul

2022-01-22

Supergod fiskgratäng som är dessutom enkel och snabb att göra 👍

Gabriella

2021-07-14

Något tam i smaken, skulle nog lägga till lite fisksås för mer smak.

Näringsvärde per portion

Energi 2518 KJ / 603 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden