Broccolifritters med gurkyoghurt

52
7
Broccolifritters med gurkyoghurt

Testa broccoli på ett nytt sätt! Här som krispiga fritters kryddade med pesto, cayennpeppar och prästost. Passar utmärkt ihop med en gurkyoghurt, ugnspotatis, gröna blad och ärtskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Broccolifritters med gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och peppar

Fritters

500 g broccoli
3 ägg
3 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1/2 dl pesto
1/2 dl ströbröd
2 dl riven prästost
3 msk olja

Gurkyoghurt

1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Till servering

1/2 ask ärtskott (à 100 g)
65 g sommarmixsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Fatima

2022-07-22

Minska ägg , justera kryddningen. Ska de den en andra chans.

Petra

2021-05-22

Otroligt gott!

Mona

2021-04-05

Jag har gjort dem flera gånger nu. Tycker dom är så goda! Bra att ha i frysen och ta fram till matlådan tex.

Näringsvärde per portion

Energi 2723 KJ / 651 kCal
Fett 34 g
Salt 1.61 g
Kolhydrater 57 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden