Broccolifritters med gurkyoghurt
Testa broccoli på ett nytt sätt! Här som krispiga fritters kryddade med pesto, cayennpeppar och prästost. Passar utmärkt ihop med en gurkyoghurt, ugnspotatis, gröna blad och ärtskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Fritters
500 g broccoli
3 ägg
3 msk majsstärkelse
1/2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1/2 dl pesto
1/2 dl ströbröd
2 dl riven prästost
3 msk olja
Gurkyoghurt
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Till servering
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
65 g sommarmixsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2723 KJ / 651 kCal
Fett34 g
Salt1.61 g
Kolhydrater57 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tzatsiki, det heter Tzatsiki..
Simon
2023-04-23Minska ägg , justera kryddningen. Ska de den en andra chans.
Fatima
2022-07-22Otroligt gott!
Petra
2021-05-22