Fiskgryta med tomat och smetana
En mustig och smakrik fiskgryta med tomat, grönsaker och dill. Purjolök och morötter ger både en fin smak och färg och tillsammans med potatis och fisk blir den både matig och mättande. Servera soppan toppad med färska dillkvistar och en klick smetana. Samt varma minibaguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018
Ingredienser
4 portioner
4 minibaguetter
Soppa
1/2 purjolök
2 morötter
1 bakpotatis
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 msk olja
1 förp passerade tomater (à 500 g)
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 ask färsk dill (à 20 g)
600 g färsk sej
salt
peppar
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2262 KJ / 537 kCal
Fett26 g
Salt3.3 g
Kolhydrater37 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lite sambal och 3 till morötter och lite tomatpuré vart kronan på verket i denna rätt,kommer laga denna fler gånger!
Emma
2018-04-06