Fiskgryta med tomat och smetana

Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
1
Fiskgryta med tomat och smetana

En mustig och smakrik fiskgryta med tomat, grönsaker och dill. Purjolök och morötter ger både en fin smak och färg och tillsammans med potatis och fisk blir den både matig och mättande. Servera soppan toppad med färska dillkvistar och en klick smetana. Samt varma minibaguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Fiskgryta med tomat och smetana

Ingredienser

4 portioner
4 minibaguetter

Soppa

1/2 purjolök
2 morötter
1 bakpotatis
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 msk olja
1 förp passerade tomater (à 500 g)
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 ask färsk dill (à 20 g)
600 g färsk sej
salt
peppar
2 dl smetana

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Lite sambal och 3 till morötter och lite tomatpuré vart kronan på verket i denna rätt,kommer laga denna fler gånger!

Emma

2018-04-06

Näringsvärde per portion

Energi2262 KJ / 537 kCal
Fett26 g
Salt3.3 g
Kolhydrater37 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med zucchini och tomat
Betyg 3.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linssoppa med fisk
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk kokt sej med ägg- och persiljesås
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sej meunière med dillsås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med dill och chilisås
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med purjolök och saffran
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga