Zucchiniplättar med syrad lök

Upplev smaken av frasiga zucchiniplättar tillsammans med syrad lök, ett perfekt vego-alternativ. Löken är pricken över i när du serverar denna rätt. En lätt syrlig smak av ättikan som får en jämn balans av sockret och den rätta knapriga touchen av lök och ärtskott. Låt detta dra en stund innan ni slår er till bords.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016

Ingredienser
4 portioner
Syrad lök
1 msk ättiksprit
2 msk strösocker
3 msk vatten
1 rödlök
1 ask ärtskott (à 100 g)
Örtfil
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
2 - 3 dl gräddfil
salt
peppar
Plättar
2 zucchini (à ca 350 g)
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
250 g frysta sojabönor eller små gröna ärter (tinade)
1/2 påse riven prästost (à 150 g)
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1935 KJ / 462 kCal
Fett20 g
Salt3.7 g
Kolhydrater47 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stTog hälften morot istället men det var jättegott!
Jeanette
Hej Anita! Ett litet missförstånd här mellan totalt och à, som vi nu har rättat till. Recepet korrigerat och hoppas det smakar nu. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Ska det verkligen vara 1,4 kg zucchini totalt?
Anita