Majsplättar med tzatziki

14
1 Klimatsmart
Majsplättar med tzatziki

Vegetariska plättar med härlig sötma från majs står på kvällens meny! Blanda alla ingredienser i en bunke och forma till små plättar som du steker krispiga i en stekpanna. Servera plättarna med nykokt ris, krämig tzatziki och en fräsch sallad med vinägrette. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Majsplättar med tzatziki

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Plättar

3 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
3 dl
mjölk
2
ägg
1
förp majskorn (à 340 g)
2 msk
smör eller margarin

Sallad

1/2
cosmopolitansallad
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
1/2
gurka

Tzatziki

1/2
gurka
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt tzatzikin med lite mynta. Spiskummin kan vara gott i plättarna.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Charlotte

8/14/2018

Plättarna var goda men hade hellre haft en fräschare sallad till än ris och tzatziki.

Näringsvärde per portion

Energi 2694 KJ / 643 kCal
Fett 18 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 97 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept