Majsplättar med tzatziki
Vegetariska plättar med härlig sötma från majs står på kvällens meny! Blanda alla ingredienser i en bunke och forma till små plättar som du steker krispiga i en stekpanna. Servera plättarna med nykokt ris, krämig tzatziki och en fräsch sallad med vinägrette. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Plättar
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
1 förp majskorn (à 340 g)
2 msk smör eller margarin
Sallad
1/2 cosmopolitansallad
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 gurka
Tzatziki
1/2 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2694 KJ / 643 kCal
Fett18 g
Salt1.5 g
Kolhydrater97 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Plättarna var goda men hade hellre haft en fräschare sallad till än ris och tzatziki.
Charlotte
2018-08-14