Zucchiniplättar med paprikasallad och basilikaröra
De här smakrika zucchiniplättarna är både nyttiga och goda. Med en bas på zucchini blir de saftiga samtidigt som riven potatis hjälper till att göra plättarna härligt knapriga. Servera med paprika- och bönsallad, och toppa med en smarrig basilikaröra, för en fräsch vegorätt som passar alla.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016
Ingredienser
4 portioner
Zucchiniplättar
2 ägg
1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 bakpotatis
1 stor zucchini (à ca 450 g)
3 msk smör
Paprikasallad
2 röda paprikor
1 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
2 1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
peppar
Basilikaröra
1/2 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
500 g cottage cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett25.8 g
Salt3.42 g
Kolhydrater26.3 g
Protein22.1 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott tyckte till och med de som inte gillar zucchini.
Margret
2016-09-11