Italiensk spenatpaj
En matig paj där fyllig cottage cheese och fräsch spenat tar plats. Ljuvlig smak från muskotnöt och parmesan kompletterar rätten som gör sig allra bäst tillsammans med en fräsch avokadosallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997
Ingredienser
4 portioner
150 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
300 g färsk spenat eller fryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 250 g fryst)
250 g cottage cheese
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 påse riven parmesan (à 40 g)
1 krm muskot
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade i mindre parmesan och istället fetaost och även sojabönor, supergott!
Johanna
2022-03-29Mer salt mer fyllning och bacon så blir den bra!
Emilie
2022-01-03Ta bort cottage cheese. In med god riven ost. Mer salt. Lax är super till. Ulla Britt
Christina
2021-10-05