Italiensk spenatpaj

Betyg 4.1 av 5.
75 personer har röstat
14
Italiensk spenatpaj

En matig paj där fyllig cottage cheese och fräsch spenat tar plats. Ljuvlig smak från muskotnöt och parmesan kompletterar rätten som gör sig allra bäst tillsammans med en fräsch avokadosallad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Italiensk spenatpaj

Ingredienser

4 portioner
150 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning

300 g färsk spenat eller fryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 250 g fryst)
250 g cottage cheese
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 påse riven parmesan (à 40 g)
1 krm muskot
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
75 personer har röstat

Kommentarer

Hade i mindre parmesan och istället fetaost och även sojabönor, supergott!

Johanna

2022-03-29

Mer salt mer fyllning och bacon så blir den bra!

Emilie

2022-01-03

Ta bort cottage cheese. In med god riven ost. Mer salt. Lax är super till. Ulla Britt

Christina

2021-10-05

Testa liknande recept

Hemgjord blåbärssoppa
Betyg 4.6 av 5.
81 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rågpannkaka med lingon
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatpannkaka med örtröra
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchiniplättar med paprikasallad och basilikaröra
Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bananvåfflor
Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rotfruktslasagne med cottage cheese
Betyg 4.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga