Italiensk spenatpaj

48
10
Italiensk spenatpaj

En matig paj där fyllig cottage cheese och fräsch spenat tar plats. Ljuvlig smak från muskotnöt och parmesan kompletterar rätten som gör sig allra bäst tillsammans med en fräsch avokadosallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Italiensk spenatpaj

Ingredienser

4 portioner
150 g
smör
1 dl
grahamsmjöl
2 1/2 dl
vetemjöl
2 msk
vatten

Fyllning

300 g
färsk spenat eller fryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 250 g fryst)
250 g
cottage cheese
2
ägg
1 dl
matlagningsgrädde
1
påse riven parmesanost (à 40 g)
1 krm
muskot
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, cottage cheese och matlagningsgrädde.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Sara

2/24/2021

Supergott och nyttigt. Vi hade kallrökt lax i 👍🏻

Sara

1/24/2021

Jättegott! Använde en lite mindre form, upplever att det blir mer lagom fyllning då 😃

Magdalena

1/17/2021

God paj med milda smaker, dock väldigt lite fyllning i förhållande till pajskalet. Skulle jag göra om pajen skulle jag dubbla fyllningen, och tillsätta lite vitlök eller kanske chiliflakes.

Testa liknande recept