Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Italiensk spenatpaj

En matig paj där fyllig cottage cheese och fräsch spenat tar plats. Ljuvlig smak från muskotnöt och parmesan kompletterar rätten som gör sig allra bäst tillsammans med en fräsch avokadosallad. En strålande picknickrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg eller gör degen i matberedaren.
  3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Degen kan göras på enbart vetemjöl, men graham ger mer smak. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen ca 1 timme.
  4. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en al-folieremsa över kanten så glider degen inte ner under gräddningen. Ställ formen i kylen.
  5. Fyllning: Skölj spenaten. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter eller tina den frysta. Slå av i en sil och pressa ur vattnet. Hacka spenaten grovt.
    Blanda cottage cheese, ägg, grädde, spenat, parmesan och kryddor i en skål.
  6. Grädda pajskalet mitt i ugnen 5 minuter. Ta sedan bort al-folien och häll i fyllningen.
  7. Sänk värmen till 175°C och grädda pajen klar, det tar ca 30 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g smör
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 300 g färsk spenat eller fryst bladspenat (300 g färsk motsvarar 250 g fryst)
  • 250 g cottage cheese
  • 2 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm muskot
  • 1 påse riven parmesanost (à 40 g)
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan