Hemgjord blåbärssoppa
Att koka sin egen blåbärssoppa blir faktiskt godast! Gör din egen blåbärssoppa och njut av som vintrigt mättande mellanmål – med frysta blåbär går det snabbare än du tror! Servera blåbärssoppan med cottage cheese och nötter eller frön om magen kurrar lite extra.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
2 portioner
4 dl vatten
3 - 4 msk strösocker
250 g frysta blåbär
1 msk majsstärkelse
Till servering
cottage cheese
hackade nötter och frön
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese mot mjölkfritt alternativ, t ex en klick soygurt (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1338 KJ / 320 kCal
Fett13 g
Salt0.4 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g
Kommentarer
Den blev god. Ska nog ta mindre med vatten nästa gång eller mer blåbär. Det blev en ganska tunn soppa. Det blev mer som en juice.
Peter
2024-04-21Kan man frysa in den? 🤔
Pernilla
2024-01-13Hej Pernilla! Tack för din fråga, ja det går bra att frysa soppan. Eventuellt behöver soppan mixas eller vispas lite när den tinat. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-15Så god! Tillagad av egenplockade blåbär från dalafjällen.
Monica
2023-12-30