Hemgjord blåbärssoppa

Att koka sin egen blåbärssoppa blir faktiskt godast! Gör din egen blåbärssoppa och njut av som vintrigt mättande mellanmål – med frysta blåbär går det snabbare än du tror! Servera blåbärssoppan med cottage cheese och nötter eller frön om magen kurrar lite extra.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Ingredienser
2 portioner
4 dl vatten
3 - 4 msk strösocker
250 g frysta blåbär
1 msk majsstärkelse
Till servering
glass eller cottage cheese
hackade nötter och frön eller krossade kakor
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1338 KJ / 320 kCal
Fett13 g
Salt0.4 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g
Kommentarer
Ett enklare recept är att använda syltsocker och skippa stärkelsen. Då kan man ha i blåbär, socker och vatten direkt, och bara koka upp. Mixa. Eventuellt sila. Klart
Andreas
2025-01-14Hade i 5 dl mer blåbär än i receptet men den smakar ändå inte så mycket blåbär som jag önskar. Synd. Denna är ju betydligt nyttigare för jag har inte en enda konstgjord smaksättare eller annat i. Allt är ju ekologiskt, tänker jag.
Gunilla
2025-01-13Vad god den blev! Det var för att den man köper färdig smakade konstigt som jag kokade själv istället. Vilken skillnad! Jag köper aldrig färdig igen. Nu förstår jag varför jag inte tyckte om den. Men att koka själv är jättegott! Mixa den annars blir den inte slår.
Carl-johan
2024-12-25