UNDER 15 MIN | Medel

Hemgjord blåbärssoppa

Att koka sin egen blåbärssoppa blir faktiskt godast! Gör din egen blåbärssoppa och njut av som vintrigt mättande mellanmål – med frysta blåbär går det snabbare än du tror! Servera blåbärssoppan med cottage cheese och nötter eller frön om magen kurrar lite extra.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med sockret tills det löses upp. Tillsätt blåbären. Koka upp och sjud 3–4 minuter.
  2. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner. Låt soppan koka upp, mixa den ev slät med stavmixer. Låt svalna.
  3. Servera blåbärssoppan med cottage cheese och hackade nötter/frön.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese mot mjölkfritt alternativ, t ex en klick soygurt (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 dl vatten
  • 3 - 4 msk strösocker
  • 250 g frysta blåbär
  • 1 msk majsstärkelse
Till servering
  • cottage cheese
  • hackade nötter och frön

Näringsvärde
Per portion

Energi 1338 kJ / 320 kCal