Majs- och avokadobiffar
Varför inte testa dessa saftiga majs- och avokadobiffar till middag? Avokadon, majs och salladslök bildar utsökta biffar som du sen kan äta tillsammans med marinerade bönor, krämig cottage cheese och en krispig grön sallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018
Ingredienser
4 portioner
Majs- och avokadobiffar
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 krm chilipeppar
2 ägg
1 dl mjölk
2 avokador
1/2 påse salladslök (à 125 g)
450 g frysta majskorn
2 msk smör
Marinerade bönor
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 rödlök
1 msk olja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk spiskummin
1/2 kruka persilja
Till servering
1/2 kruksallad
250 g cottage cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2849 KJ / 681 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde endast biffarna, de var goda 😃
Sara
2021-01-20Oätligt!
Nina
2018-09-09