Majs- och avokadobiffar

13
2
Majs- och avokadobiffar

Varför inte testa dessa saftiga majs- och avokadobiffar till middag? Avokadon, majs och salladslök bildar utsökta biffar som du sen kan äta tillsammans med marinerade bönor, krämig cottage cheese och en krispig grön sallad. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2018

Majs- och avokadobiffar

Ingredienser

4 portioner

Majs- och avokadobiffar

2 1/2 dl
vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk
bakpulver
1 tsk
salt
2 krm
chilipeppar
2
ägg
1 dl
mjölk
2
avokador
1/2
påse salladslök (à 125 g)
450 g
frysta majskorn
2 msk
smör

Marinerade bönor

1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1
rödlök
1 msk
olja
2 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
spiskummin
1/2
kruka persilja

Till servering

1/2
kruksallad
250 g
cottage cheese

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Sara

1/20/2021

Gjorde endast biffarna, de var goda 😃

Nina

9/9/2018

Oätligt!

Näringsvärde per portion

Energi 2849 KJ / 681 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept