Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majs- och avokadobiffar

Varför inte testa dessa saftiga majs- och avokadobiffar till middag? Avokadon, majs och salladslök bildar utsökta biffar som du sen kan äta tillsammans med marinerade bönor, krämig cottage cheese och en krispig grön sallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Biffar: Tina majsen.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och chilipeppar i en bunke. Vispa ägg och mjölk i en annan bunke och vispa ner i mjölbunken.
  3. Dela och kärna ur avokadorna och gröp ur dem. Skär avokadoköttet i tärningar. Ansa och skiva salladslöken tunt. Vänd ner majs, avokado och salladslök i smeten.
  4. Bönor: Häll av och spola bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skala och hacka löken. Blanda löken med olja, vinäger, spiskummin och bönor. Låt dra några minuter.
  5. Hacka persiljan och strö över bönorna.
  6. Biffar: Smält smöret i en stekpanna och klicka smeten i pannan. Stek biffarna på medelvärme några minuter på varje sida.
  7. Till servering: Riv salladen i bitar.
  8. Servera biffarna med cottage cheese, marinerade bönor och sallad.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk, matfett och cottage cheese utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
Majs- och avokadobiffar
  • 450 g frysta majskorn
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 avokador
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 msk smör
Marinerade bönor
  • 380 g kokta kidneybönor
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 kruka persilja
Till servering
  • 1/2 kruksallad
  • 250 g cottage cheese
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2849 kJ / 681 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept