Spenatpannkaka med örtröra

39
3
Spenatpannkaka med örtröra

Den här fina gröna pannkakan är boostad med både spenat och riven morot. Gott och näringsrikt med cottage cheese och pesto på toppen. Se till att röra om lite i smeten mellan varje pannkaka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Spenatpannkaka med örtröra

Ingredienser

6 st

Örtröra

3 dl
cottage cheese
1/2 dl
pesto

Spenatpannkaka

2 dl
mjölk (3%)
2
ägg
65 g
färsk spenat
2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
2 dl
finrivna morötter
-
smör (till stekning)

Till servering

2 dl
riven morot

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett, cottage cheese och pesto.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Mia

2020-11-18

Gott!!

Rita

2020-05-28

so fint so got alla recept.

Mika

2017-10-24

Smakade inte så dumt, väldigt likt vanliga pannkakor faktiskt trots hög andel grönsaker. Toppen för barn! Dock två problem med recept: 1. väldigt svårt att mixa så mycket spenat med stavmixer och lite vätska. 2. Smeten blev helt för tjock för att steka som pannkaka, fick addera 1dl mjölk och 1 ägg för att den skulle flyta ut i pannan överhuvudtaget.

Näringsvärde per portion

Energi 964 KJ / 230 kCal
Fett 11 g
Salt 1.32 g
Kolhydrater 20 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept