Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenatpannkaka med örtröra

Den här fina gröna pannkakan är boostad med både spenat och riven morot. Gott och näringsrikt med cottage cheese och pesto på toppen. Se till att röra om lite i smeten mellan varje pannkaka.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Örtröra:  Förbered röran. Blanda cottage cheese och pesto.
  2. Pannkaka: Mixa mjölk, ägg och spenat till en slät smet med stavmixer.
  3. Tillsätt mjöl och salt. Vispa till en slät smet. Blanda ner den finrivna moroten.
  4. Hetta upp en stekpanna (ca 24 cm i diameter, för 6 st) med smör.
  5. Häll i 3/4 dl smet och stek på medelvärme. När ytan stelnat är det dags att vända pannkakan. Stek ytterligare någon minut.
  6. Servera pannkakorna med örtröran och finriven morot.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck, matfett, cottage cheese och pesto.

Ingredienser

Portioner: 6 st
Örtröra
  • 3 dl cottage cheese
  • 1/2 dl pesto
  • 2 dl riven morot
Spenatpannkaka
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 2 ägg
  • 65 g färsk spenat
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl finrivna morötter
  • 1/2 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 964 kJ / 230 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept