Spenatpannkaka med örtröra
Den här fina gröna pannkakan är boostad med både spenat och riven morot. Gott och näringsrikt med cottage cheese och pesto på toppen. Se till att röra om lite i smeten mellan varje pannkaka.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
6 st
Örtröra
3 dl cottage cheese
1/2 dl pesto
Spenatpannkaka
2 dl mjölk (3%)
2 ägg
65 g färsk spenat
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 dl finrivna morötter
smör (till stekning)
Till servering
2 dl riven morot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi964 KJ / 230 kCal
Fett11 g
Salt1.32 g
Kolhydrater20 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott!!
Mia
2020-11-18so fint so got alla recept.
Rita
2020-05-28Smakade inte så dumt, väldigt likt vanliga pannkakor faktiskt trots hög andel grönsaker. Toppen för barn! Dock två problem med recept: 1. väldigt svårt att mixa så mycket spenat med stavmixer och lite vätska. 2. Smeten blev helt för tjock för att steka som pannkaka, fick addera 1dl mjölk och 1 ägg för att den skulle flyta ut i pannan överhuvudtaget.
Mika
2017-10-24