Zucchiniplättar med fetaost och dill
De här gröna zucchiniplättarna är lättlagade och smakar otroligt gott. Servera dem frasigt nystekta, gärna med en klick tjock yoghurt smaksatt med vitlök och en generös sallad. Blanda gärna grön och gul zucchini för extra snygg finish på plättarna.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
Till servering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Ersätt yoghurt med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per plätt exkl vitlöksyoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej jag har en fråga, vad räknas som ”1 portion” av detta recept? 1 plätt, 4 plättar? Frågar då jag vill veta näringsinnehållet. Tack på förhand
Olivia
2024-03-07Hej Olivia! 4-6 st skulle jag säga är en portion. Det går såklart utmärkt att servera ris eller bulgur till och då räcker det med 2-3 per portion. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-08Goda plättar som är lätta att göra och lätta att steka. Tips: lägg till lite chiliflakes
Anne
2023-11-02Suveräna ! Hackade löken grovt och hade vitlöksyoughurt till. Vi hade 2 klyftor pressade till 5 - 6 msk yoghurt , men kunde ha tagit det dubbla.
Joakim
2023-09-10