Potatis- och zucchiniplättar med tångkaviar
En enkel vardagsrätt som lika lätt kan serveras vid festligare tillfällen! Plättarna gör du genom att riva potatis och zucchini, och blanda ihop med mjöl, ägg och kapris. Välj själv vilken storlek plättarna ska ha när du steker dem, och ät dem sedan med hackad rödlök, smetana och tångkaviar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2024
Ingredienser
4 portioner
Zucchiniplättar
4 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1 bakpotatis
2 zucchini (2 zucchinis motsvarar ca 600 g)
1 msk kapris
3 msk smör
Till servering
1 rödlök
1 förp tångcaviar (à 70 g)
2 dl smetana
200 g råkostmix röd
250 g tomatmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2036 KJ / 484 kCal
Fett37 g
Salt3.18 g
Kolhydrater25 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använder potatispressen för att få ut allt vatten, funkar kanonbra. Mats
Mats
2024-06-24Till redaktionen; Vet ni vad ni pratar om i svaret på Rakels inlägg? Inte så mycket vatten i zucchini? Bara sisådär 95%! 😮
Patric
2023-11-08Hej Patric! Ibland blir det fort och fel, tack för att du uppmärksammade oss! Nu är även receptet uppdaterat med att vätskan ska kramas ur både potatis och zucchini. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-11Dåligt med smak, så extra salt och chili. Svårt att steka när vattnet "släpper" från potatis och zucchini. Alldeles för blöt smet, trots att jag pressade ur vattnet ur båda. Skulle saltat och pressat zucchini innan, om jag gör rätten igen. Sen behöver man steka på ganska hög värme för att dom inte skulle falla isär. Gott, men lite pill😜.
A-c
2022-04-11