Potatis- och zucchiniplättar med tångkaviar

12
6
Potatis- och zucchiniplättar med tångkaviar

En enkel vardagsrätt som lika lätt kan serveras vid festligare tillfällen! Plättarna gör du genom att riva potatis och zucchini, och blanda ihop med mjöl, ägg och kapris. Välj själv vilken storlek plättarna ska ha när du steker dem, och ät dem sedan med hackad rödlök, smetana och tångkaviar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Potatis- och zucchiniplättar med tångkaviar

Ingredienser

4 portioner

Zucchiniplättar

4 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1 bakpotatis
2 zucchini (2 zucchinis motsvarar ca 600 g)
1 msk kapris
3 msk smör

Till servering

1 rödlök
1 förp tångcaviar (à 75 g)
2 dl smetana
200 g råkostmix röd
250 g tomatmix

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smetana samt laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

A-c

2022-04-11

Dåligt med smak, så extra salt och chili. Svårt att steka när vattnet "släpper" från potatis och zucchini. Alldeles för blöt smet, trots att jag pressade ur vattnet ur båda. Skulle saltat och pressat zucchini innan, om jag gör rätten igen. Sen behöver man steka på ganska hög värme för att dom inte skulle falla isär. Gott, men lite pill😜.

Richard

2020-08-25

Mycket gott och enkelt

Fredrik

2018-11-15

Grymt goda, lättlagade. Skippade kaprisen, barnen älskade denna rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2036 KJ / 484 kCal
Fett 37 g
Salt 3.18 g
Kolhydrater 25 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden