En enkel vardagsrätt som lika lätt kan serveras vid festligare tillfällen! Plättarna gör du genom att riva potatis och zucchini, och blanda ihop med mjöl, ägg och kapris. Välj själv vilken storlek plättarna ska ha när du steker dem, och ät dem sedan med hackad rödlök, smetana och tångkaviar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smetana samt laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dåligt med smak, så extra salt och chili. Svårt att steka när vattnet "släpper" från potatis och zucchini. Alldeles för blöt smet, trots att jag pressade ur vattnet ur båda. Skulle saltat och pressat zucchini innan, om jag gör rätten igen. Sen behöver man steka på ganska hög värme för att dom inte skulle falla isär. Gott, men lite pill😜.
A-c
2022-04-11Mycket gott och enkelt
Richard
2020-08-25Grymt goda, lättlagade. Skippade kaprisen, barnen älskade denna rätt.
Fredrik
2018-11-15