Potatis- och zucchiniplättar med tångkaviar

11
5
Potatis- och zucchiniplättar med tångkaviar

En enkel vardagsrätt som lika lätt kan serveras vid festligare tillfällen! Plättarna gör du genom att riva potatis och zucchini, och blanda ihop med mjöl, ägg och kapris. Välj själv vilken storlek plättarna ska ha när du steker dem, och ät dem sedan med hackad rödlök, smetana och tångkaviar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Potatis- och zucchiniplättar med tångkaviar

Ingredienser

4 portioner

Zucchiniplättar

4
ägg
1/2 dl
vetemjöl
1 dl
mjölk
1 tsk
salt
2 krm
cayennepeppar
1
bakpotatis
2
zucchini (2 zucchinis motsvarar ca 600 g)
1 msk
kapris
3 msk
smör

Till servering

1
rödlök
1
förp tångcaviar (à 75 g)
2 dl
smetana
200 g
råkostmix röd
250 g
tomatmix

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smetana samt laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Richard

2020-08-25

Mycket gott och enkelt

Fredrik

2018-11-15

Grymt goda, lättlagade. Skippade kaprisen, barnen älskade denna rätt.

Rakel

2018-09-24

Är ni säkra på att det är vattnet ur potatisen man ska krama ur istället för vattnet i zucchinin??

Redaktionen ICAse

2018-09-27

Hej Rakel! Japp, det är inte så mycket vatten i zucchinin. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2036 KJ / 484 kCal
Fett 37 g
Salt 3.18 g
Kolhydrater 25 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept