Zucchiniplättar med fetaost och dill

282
31 Klimatsmart
Zucchiniplättar med fetaost och dill

De här gröna zucchiniplättarna är lättlagade och smakar otroligt gott. Servera dem frasigt nystekta, gärna med en klick tjock yoghurt smaksatt med vitlök och en generös sallad. Blanda gärna grön och gul zucchini för extra snygg finish på plättarna.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Zucchiniplättar med fetaost och dill

Ingredienser

12 st
350 g
zucchini
3
salladslökar
150 g
fetaost
1 dl
vetemjöl
3
ägg
1/2 dl
finskuren dill
1/2 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
-
neutral olja till stekning

Till servering

matlagningsyoghurt (10%)
pressad vitlök

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Ersätt yoghurt med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per plätt inkl vitlöksyoghurt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

282

Kommentarer

Anna

2021-04-13

God smak men vilseledande recept. Bör inte stå som "huvudrätt" utan snarare som sidorätt. Alternativt om det i receptet framgick att det kan serveras med t.ex. bulgur för att mätta mer. I vårt hushåll räckte satsen för 12 plättar till två personer.

Anna

2020-12-30

Använder rödlök istället, kan va svårt få tag på salladslök. Plättlagg gör det enklare få dom hålla ihop :-) Goda är dom, men dubbel sats om man bara vill äta plättarna.

Fredrik

2020-12-07

Smeten blev väldigt lös. Typ pannkakssmet. Gärna lite mer instruktioner hur det är tänkt.

Näringsvärde per portion

Energi 457 KJ / 109 kCal
Fett 7.2 g
Salt 0.71 g
Kolhydrater 5.9 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept