Zucchiniplättar med fetaost och dill

362
45 Klimatsmart
Zucchiniplättar med fetaost och dill

De här gröna zucchiniplättarna är lättlagade och smakar otroligt gott. Servera dem frasigt nystekta, gärna med en klick tjock yoghurt smaksatt med vitlök och en generös sallad. Blanda gärna grön och gul zucchini för extra snygg finish på plättarna.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Zucchiniplättar med fetaost och dill

Ingredienser

12 st
350 g zucchini
3 salladslökar
150 g fetaost
1 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 dl finskuren dill
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
neutral olja till stekning

Till servering

matlagningsyoghurt (10%)
pressad vitlök

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Ersätt yoghurt med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per plätt inkl vitlöksyoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

362

Kommentarer

Maria

2022-11-22

Stämmer som Thomas skriver att rätten innehåller animaliska produkter. Jag tro att vegetariska mat kan innehålla ägg och ost men inte veganska mat. Ost och ägg går att ersätta med annat som är vegetariskt. God är den i alla fall.

Thomas

2022-09-29

Av någon anledning fanns denna rätt med i en lista med vegetariska receptfavoriter som Ica skickade ut inför 1 oktober (vegetariska världsdagen). Men som var och en kan se av förteckningen över ingredienser är detta inte en vegetarisk rätt. Eller tror ICAs redaktörer att ägg kommer från växtriket? Det är möjligt att det är en god rätt, men vegetarisk är den sannerligen inte!

Ingela

2022-08-31

Bästa rätten

Näringsvärde per portion

Energi 457 KJ / 109 kCal
Fett 7 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 6 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden