Zucchiniplättar med fetaost och dill
De här gröna zucchiniplättarna är ett perfekt recept med zucchini. De är både enkla och smakar otroligt gott. Servera dem frasigt nystekta, gärna med en klick tjock yoghurt smaksatt med vitlök och en generös sallad. Blanda gärna grön och gul zucchini för extra snygg finish på plättarna.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
8 st
350 g zucchini
3 salladslökar
150 g fetaost
1/2 dl finskuren dill
1 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
neutral olja till stekning
Till servering
matlagningsyoghurt (10%)
pressad vitlök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per plätt exkl vitlöksyoghurt.
Energi330 KJ / 79 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan göras på kikärtsmjöl?
David
2024-10-06Hej David! Det är inget vi har testat men det borde verkligen gå eftersom det är så mycket ägg i. Hör gärna av dig om du provar! Med vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-07Godaste zuccinibiffarna jag gjort! Kombon fetaost och dill ger en väldigt god smak. Krama ur zucchinin ordentligt så blir det lättare att steka. Och glöm ej vitlökssåsen. Kommer göra dessa om och om igen.
Helena
2024-09-29Lätta o steka,släppte järnet jättebra!
Ulla
2024-08-01