De här gröna zucchiniplättarna är lättlagade och smakar otroligt gott. Servera dem frasigt nystekta, gärna med en klick tjock yoghurt smaksatt med vitlök och en generös sallad. Blanda gärna grön och gul zucchini för extra snygg finish på plättarna.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Ersätt yoghurt med soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per plätt exkl vitlöksyoghurt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Suveräna ! Hackade löken grovt och hade vitlöksyoughurt till. Vi hade 2 klyftor pressade till 5 - 6 msk yoghurt , men kunde ha tagit det dubbla.
Joakim
2023-09-10Fungerade även utmärkt att köra i våffeljärnet. Lite olja i smeten och de blev frasiga och fina.
Viktor
2023-07-09Stämmer som Thomas skriver att rätten innehåller animaliska produkter. Jag tro att vegetariska mat kan innehålla ägg och ost men inte veganska mat. Ost och ägg går att ersätta med annat som är vegetariskt. God är den i alla fall.
Maria
2022-11-22