Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Friterade zucchiniplättar med feta

Dessa friterade zucchiniplättar med feta är helt underbart goda och passar lika bra att servera varma som kalla. Servera med tzatziki som mezedes (grekiska smårätter) eller förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj zucchinin och riv dem grovt. Lägg allt i ett durkslag, strö över 1 tsk salt (för 4 port) och låt rinna av 10-20 minuter. Krama ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Lägg zucchinin i en skål, vispa upp äggen och tillsätt i zucchinin tillsammans med smulad fetaost, persilja, basilika, mynta, dill, vårök, vitlök och smaka av med salt och peppar. Blanda smeten ordentligt. Tillsätt lite mjöl i taget tills blandningen är lagom fast och släpper från skeden. Forma plättar.
  3. Värm upp oljan i en stekpanna. Lägg i några plättar i taget i stekpannan och fritera dem på låg värme tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot potatismjöl eller majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Fontana

Tips

Servera gärna med smulad fetaost, tomater och oliver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 zucchinis
  • 200 g fetaost (gärna original)
  • 2 ägg
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad basilika
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 3 finhackade vårlökar
  • 1 - 2 krossade vitlökar
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 msk vetemjöl
  • olivolja (gärna original extra virgin)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer