Friterade zucchiniplättar med feta

Dessa friterade zucchiniplättar med feta är helt underbart goda och passar lika bra att servera varma som kalla. Servera med tzatziki som mezedes (grekiska smårätter) eller förrätt.

Ingredienser
4 portioner
4 zucchinis
200 g fetaost (gärna original)
2 ägg
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad mynta
1/2 dl finhackad dill
3 finhackade salladslökar
1 - 2 krossade vitlökar
salt
svartpeppar
5 msk vetemjöl
olivolja (gärna original extra virgin)
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot potatismjöl eller majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Fontana
Gör så här
Tips
Servera gärna med smulad fetaost, tomater och oliver.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Snabbt att göra, lätt att göra, goda smaker med färska örter. Mättande plättar som är perfekt i matlådan. Svårt att veta vad som passar till dock. Grönsallad funkar bra men skulle vara perfekt med ugnsbakad potatis och tsatziki som tillbehör!
Emma
2019-08-12