Zucchiniplättar med dill- och fetaost

29
5
Zucchiniplättar med dill- och fetaost

Underbart smarriga zucchiniplättar med smak av fetaost, dill och grön salladslök. Stek plättarna tills de är gyllene och krispiga och servera med en matig, fräsch sallad gjord på bönor, röda körsbärstomater och små mâchesalladsblad. Garnera med en klick vitlöksyoghurt och ät er mätta och belåtna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017

Zucchiniplättar med dill- och fetaost

Ingredienser

4 portioner

Vitlöksyoghurt

2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Plättar

2 zucchini
1/2 påse salladslök (à 125 g)
150 g fetaost
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk olja

Bönsallad

380 g kokta svarta bönor
250 g körsbärstomater
65 g mâchesallad
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Tillsätt lite dijonsenap i dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Anna

2021-09-15

Suveränt vardagsrecept! Älskar dem!

Gulay

2020-09-13

Jätte goda plättar. Om ni vill äta dem nästa dag micra dem inte utan värm plättarna i ugn 150 gr 5-10 min de blir lika frasiga som ny stekta.

Michael

2020-07-19

Otroligt goda

Näringsvärde per portion

Energi 2179 KJ / 520 kCal
Fett 32 g
Salt 3.88 g
Kolhydrater 31.2 g
Protein 22.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden