Underbart smarriga zucchiniplättar med smak av fetaost, dill och grön salladslök. Stek plättarna tills de är gyllene och krispiga och servera med en matig, fräsch sallad gjord på bönor, röda körsbärstomater och små mâchesalladsblad. Garnera med en klick vitlöksyoghurt och ät er mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
36 2017
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gulay
9/13/2020Jätte goda plättar. Om ni vill äta dem nästa dag micra dem inte utan värm plättarna i ugn 150 gr 5-10 min de blir lika frasiga som ny stekta.
Michael
7/19/2020Otroligt goda
Christina
7/17/2018Låter gott. Går plättarna at frysa?
Redaktionen ICAse
7/20/2018Hej Christina! Inget vi skulle rekommendera. Dels kommer frasigheten försvinna (vilket den även gör om man sparar dem till dagen efter och värmer i exempelvis mikron). Om man fryser dem finns det också risk att de blir ”mosiga” när man tinar dem. Hälsningar Michelle