Zucchiniplättar med dill- och fetaost
Underbart smarriga zucchiniplättar med smak av fetaost, dill och grön salladslök. Stek plättarna tills de är gyllene och krispiga och servera med en matig, fräsch sallad gjord på bönor, röda körsbärstomater och små mâchesalladsblad. Garnera med en klick vitlöksyoghurt och ät er mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017
Ingredienser
Vitlöksyoghurt
Plättar
Bönsallad
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Plättarna smakade för mycket dill för min smak, men med bönsalladen och vitlöksyoghurten blev det gott! Kommer dock utesluta dillen nästa gång då den tar över smaken från det andra i plättarna.
Caroline
2024-03-15Suveränt vardagsrecept! Älskar dem!
Anna
2021-09-15Jätte goda plättar. Om ni vill äta dem nästa dag micra dem inte utan värm plättarna i ugn 150 gr 5-10 min de blir lika frasiga som ny stekta.
Gulay
2020-09-13