Zucchiniplättar med dill- och fetaost
Underbart smarriga zucchiniplättar med smak av fetaost och dill och för extra smak se tips. Stek plättarna tills de är gyllene och krispiga och servera med en matig, fräsch sallad gjord på bönor, röda körsbärstomater och små mâchesalladsblad. Servera med en klick vitlöksyoghurt och ät er mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2024
Ingredienser
4 portioner
Vitlöksyoghurt
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Plättar
2 zucchini
150 g fetaost
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk olja
Bönsallad
380 g kokta svarta bönor
250 g körsbärstomater
65 g mâchesallad
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2068 KJ / 493 kCal
Fett32 g
Salt2.3 g
Kolhydrater29 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Plättarna smakade för mycket dill för min smak, men med bönsalladen och vitlöksyoghurten blev det gott! Kommer dock utesluta dillen nästa gång då den tar över smaken från det andra i plättarna.
Caroline
2024-03-15Suveränt vardagsrecept! Älskar dem!
Anna
2021-09-15Jätte goda plättar. Om ni vill äta dem nästa dag micra dem inte utan värm plättarna i ugn 150 gr 5-10 min de blir lika frasiga som ny stekta.
Gulay
2020-09-13