Majsplättar med fetaoströra

128
3
Majsplättar med fetaoströra

De här läckra majsplättarna serverar du med en hemgjord fetaoströra. Majsen gör plättarna både färgglada och goda. Fetaoströran gör du genom att blanda crème fraiche och fetaost, perfekt att servera till de matiga majsplättarna. Ett riktigt gott och enkelt recept som hela familjen kommer att tycka om.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016

Majsplättar med fetaoströra

Ingredienser

4 portioner

Fetaoströra

150 g
fetaost
2 dl
crème fraiche
-
peppar

Plättar

3 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
2 1/2 dl
mjölk
2
ägg
1
förp majskorn (à 340 g)
2 msk
smör eller margarin
1
rödlök
1 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
-
salt och peppar
2
tomater

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd fetaost, crème fraiche, mjölk och matfett utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

128

Kommentarer

Elin

2020-08-02

Awesome. O kidsen gillar det

Annika

2017-04-21

Gott och väldigt lättlagat! Tyckte att det krävdes lite mer mjölk för att få till en hanterbar smet.

Max

2016-04-28

GOTT!! Långt över förväntan och grymma smakkonstraster

Näringsvärde per portion

Energi 2687 KJ / 642 kCal
Fett 39.3 g
Salt 3.36 g
Kolhydrater 50.9 g
Protein 19.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept