Majsplättar med fetaoströra
De här läckra majsplättarna serverar du med en hemgjord fetaoströra. Majsen gör plättarna både färgglada och goda. Fetaoströran gör du genom att blanda crème fraiche och fetaost, perfekt att servera till de matiga majsplättarna. Ett riktigt gott och enkelt recept som hela familjen kommer att tycka om.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016
Ingredienser
4 portioner
Fetaoströra
150 g fetaost
2 dl crème fraiche
peppar
Plättar
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
1 förp majskorn (à 340 g)
2 msk smör eller margarin
1 rödlök
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
2 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2687 KJ / 642 kCal
Fett39.3 g
Salt3.36 g
Kolhydrater50.9 g
Protein19.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Gott med den salta fetaostkrämen och sen syrliga tomatsalsan. Vi brukar dock mixa smeten med majskornen för lite slätare konsistens och mer lätthanterlig smet.
Linnea
2024-08-01En klar vardagsfavorit för både vuxna och barn!
Johanna
2022-09-28Med lite finhackad chili i smeten så blev dom supergoda, en favorit vi gör ofta här hemma
Theres
2021-09-17