Majsplättar med bön- och avokadosallad
Servera de gyllene små plättarna med majskorn tillsammans med en matig bönsallad gjord på krämig avokado, oregano och röda tomater. Lägg upp en sked svalkande gräddfil och njut tillsammans.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
Ingredienser
4 portioner
Plättar
4 dl majsmjöl
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl gräddfil
2 ägg
1 dl vatten
1 tsk sambal oelek
4 msk olivolja
150 g majskorn
Bön- och avokadosallad
380 g svarta bönor
2 tomater
2 avokador
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
2 tsk oregano
Till servering
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2948 KJ / 705 kCal
Fett40.6 g
Salt2.52 g
Kolhydrater62.3 g
Protein17.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod rätt. Mättar på ett gott sett. Plus att den är vegetarisk.
Lene
2020-12-16Riktigt tråkig rätt som inte smakar något. Att den finns kvar i receptbanken förstår jag inte
Madeleine
2017-10-11Denna rätt var ingen hit. Fullkomligt smaklöst. Det ser ut att vara gott, när man ser smakerna i receptet ser det också ok ut men resultatet var inte bra tyvärr.
Johanna
2017-02-10