Majsplättar med bön- och avokadosallad

14
2 Klimatsmart
Majsplättar med bön- och avokadosallad

Servera de gyllene små plättarna med majskorn tillsammans med en matig bönsallad gjord på krämig avokado, oregano och röda tomater. Lägg upp en sked svalkande gräddfil och njut tillsammans.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Majsplättar med bön- och avokadosallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

4 dl
majsmjöl
1 tsk
salt
1/2 tsk
bakpulver
1 1/2 dl
gräddfil
2
ägg
1 dl
vatten
1 tsk
sambal oelek
4 msk
olivolja
150 g
majskorn

Bön- och avokadosallad

380 g
svarta bönor
2
tomater
2
avokador
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
-
salt och svartpeppar
2 tsk
oregano

Till servering

1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Gör en avokadoröra med mosad avokado, gräddfil, pressad vitlök, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Madeleine

10/11/2017

Riktigt tråkig rätt som inte smakar något. Att den finns kvar i receptbanken förstår jag inte

Johanna

2/10/2017

Denna rätt var ingen hit. Fullkomligt smaklöst. Det ser ut att vara gott, när man ser smakerna i receptet ser det också ok ut men resultatet var inte bra tyvärr.

Näringsvärde per portion

Energi 2948 KJ / 705 kCal
Fett 40.6 g
Salt 2.52 g
Kolhydrater 62.3 g
Protein 17.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept