Morotsplättar med tzatziki och zucchinisallad

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
2
Morotsplättar med tzatziki och zucchinisallad

Vem har någonsin sagt att vegomat inte är rolig? Här gör du morotsplättar som steks gyllene i pannan, och äts med en vitlöksdoftande tzatziki och en sallad besående av zucchini, babyspenat och persilja! Du droppar lite citron över för att tillföra syra till rätten. Smaklig plätt önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Morotsplättar med tzatziki och zucchinisallad

Ingredienser

4 portioner
4 port kamutvete eller annat gryn

Plättar

1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg
2 morötter
2 msk smör eller olja

Tzatziki

1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
peppar

Sallad

1 zucchini (à ca 300 g)
1 citron
1 msk olivolja
65 g babyspenat
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Ny favorit!

Helena

2021-04-16

Gott. Morotsplättarna blev goda och jag kommer att göra dessa igen.

Elisabeth

2021-03-19

Näringsvärde per portion

Energi2455 KJ / 586 kCal
Fett20 g
Salt2.4 g
Kolhydrater77 g
Protein22 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zucchiniplättar med dill- och fetaost
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotsplättar med dragonyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och potatisplättar med ansjoviskräm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Veggie fritters
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga morots- och sesamplättar med fetayoghurt
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majsplättar med fetaröra
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga