Morotsplättar med tzatziki och zucchinisallad

2
0 Klimatsmart
Morotsplättar med tzatziki och zucchinisallad

Vem har någonsin sagt att vegomat inte är rolig? Här gör du morotsplättar som steks gyllene i pannan, och äts med en vitlöksdoftande tzatziki och en sallad besående av zucchini, babyspenat och persilja! Du droppar lite citron över för att tillföra syra till rätten. Smaklig plätt önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Morotsplättar med tzatziki och zucchinisallad

Ingredienser

4 portioner
4
port kamutvete

Plättar

1 3/4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
4 dl
mjölk
2
ägg
2
morötter
2 msk
smör eller olja

Tzatziki

1
gurka
1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt
-
salt
-
peppar

Sallad

1
zucchini (à ca 300 g)
1
citron
1 msk
olivolja
65 g
babyspenat
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut kamutvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix..
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt och mjölkdryck till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2455 KJ / 586 kCal
Fett 20 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 77 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept