Zucchiniplättar med bönsallad och couscous

2
0
Zucchiniplättar med bönsallad och couscous

Dessa vegobiffar kommer bli en ny favorit i din receptrepertoar. En sötsyrlig tomatsås ihop med en matig bönsallad med härlig sälta från fetaosten. Vi lovar att du blir mätt som en plätt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021

Zucchiniplättar med bönsallad och couscous

Ingredienser

4 portioner

Plättar

2 zucchini
20 g färsk basilika
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
75 g fetaost
1 dl rostad lök
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olivolja

Tomatsås

1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
1 tsk honung
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar

Bönsallad

380 g kokta stora vita bönor
1/2 gurka
1/2 kruka persilja
65 g salladsmix
75 g fetaost
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
4 port couscous

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Tips

För mer drag i biffarna, smaksätt med lite chilipulver eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3748 KJ / 894 kCal
Fett 33 g
Salt 3 g
Kolhydrater 111 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept