Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Merguez med tomatcouscous

Merguez med tomatcouscous är ett färggrant och smakrikt recept med kryddiga merguezkorvar som serveras med smaskig bönkräm och fantastisk couscousblandning av couscous, tomater, aprikos och spenat. Mycket enkelt, gott och snabblagat!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen och håll den varm.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönorna med cottage cheese och vatten. Smaksätt med spiskummin, salt och peppar.
  4. Tärna tomaterna och skiva aprikoserna.
  5. Grädda baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Stek korven i matfettet.
  7. Blanda couscous med tomater, aprikoser och spenat.
  8. Servera korvarna med bönkräm, couscous och baguette.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. Använd glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri cottage cheese och laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 baguette
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 380 g stora vita bönor
  • 1 dl cottage cheese
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 4 tomater
  • 8 torkade aprikoser
  • 520 g merguez
  • 1 msk smör eller margarin
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3628 kJ / 867 kCal