Gulbetsbiffar med couscous och tzatziki

Man ska inte underskatta gulbetan! Med sin milda och lite sötare smak blir den svårslagen i en rätt som denna. En couscoussallad innehållande rädisor och sojabönor är lika god att äta som den är att titta på, och givetvis serveras det lite sås till; tzatziki! Ingen komplett måltid utan sås!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023

Ingredienser
4 portioner
Biffar
500 g gulbetor
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd (gärna fullkorn)
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
Couscous
4 port couscous (gärna fullkorn)
220 g rädisor
250 g sojabönor
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
65 g krispig salladsmix
Gör så här
00:05:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2621 KJ / 625 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater91 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej igen Ica och Tove! När äggen och ströbröd har svällt några få minuter liknar det en betongklump som det är svårt att blanda upp i. Nej tack inte det receptet igen
Pia
2024-02-15Aha! Du ska blanda allt på en gång och sen låta det svälla! Då blir det en fast och bra smet som är lätt att forma och som håller ihop bra. Hoppas du vågar prova igen! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-15Hur är det tänkt att smeten ska svälla då den enda vätskan är två ägg? Ska det inte vara nån vätska om det ska binda?
Pia
2024-02-13Hej Pia! Det räcker med äggen och vätskan från betorna som släpper. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-14Helt ok, hade gärna sett en annan typ av sås till.
Sara
2021-05-05