Gulbetsbiffar med couscous och tzatziki

7
1 Klimatsmart
Gulbetsbiffar med couscous och tzatziki

Man ska inte underskatta gulbetan! Med sin milda och lite sötare smak blir den svårslagen i en rätt som denna. En couscoussallad innehållande rädisor och sojabönor är lika god att äta som den är att titta på, och givetvis serveras det lite sås till; tzatziki! Ingen komplett måltid utan sås!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Gulbetsbiffar med couscous och tzatziki

Ingredienser

4 portioner

Biffar

500 g gulbetor
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd (gärna fullkorn)
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja

Couscous

4 port couscous (gärna fullkorn)
220 g rädisor
250 g sojabönor

Tzatziki

1 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
65 g krispig salladsmix

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

För mer sting i biffarna tillsätt 1-2 tsk sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sara

2021-05-05

Helt ok, hade gärna sett en annan typ av sås till.

Näringsvärde per portion

Energi 2621 KJ / 625 kCal
Fett 14 g
Salt 3 g
Kolhydrater 91 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept