Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Lax med vit bönkräm och tomat

Lax med vit bönkräm och tomat är en fräsch och färggrann middagsmåltid som dessutom är mycket snabblagad. Den smarriga bönkrämen smälter i munnen och passar perfekt ihop med sältan från laxen. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Skölj bönorna och låt de rinna av. Mixa bönorna och pressad vitlök med en stavmixer. Blanda i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka cous cousen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Stek laxen i matfettet. Krydda med salt och peppar.
  5. Tärna tomaterna och blanda ned dem och spenaten med cous cousen.
  6. Servera laxen med cous cous och bönkräm.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri cous cous eller byt till ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax
  • 380 g kokta vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 4 portioner couscous (eller annat gryn)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 tomater
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3072 kJ / 734 kCal