Sesamstekt lax med morotsfil
Vackert gyllenbrun blir laxen som strösslas med semsamfrö och steks i olja. Här serveras härligheten med couscous och toppas med en gräddfilsås smaksatt med sambal oelek. Gott vill vi lova!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2025
Ingredienser
4 portioner
3 dl gräddfil
1 tsk sambal oelek eller 2 msk sweet chili (för 4 port)
salt
peppar
3 morötter
4 port couscous
500 g laxfilé
1 msk olja
2 msk sesamfrö
1 förp salladsmix (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3038 KJ / 726 kCal
Fett34 g
Salt1.5 g
Kolhydrater64 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Laxen jag fick stod det 500 på men jag vägde den på våran köksvåg, den va bara 471 den räckte till 2 personer 😞
Ramona
2024-08-19Coscos 2 dagar av 3 så jag tog potatis, är inte förtjust i coscos.
Jeanette
2024-08-16Kanske inte är så mycket , men köper du ett 4pack laxfile så är det oxå 500gm.
Fredrik
2024-08-15