Zucchinipizza med ägg och rosmarin

Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Zucchinipizza med ägg och rosmarin

Pizza bianco som betyder ”vit pizza”, alltså utan tomatsås, serveras här med en inspirerande god och lite annorlunda topping! Färskost, rosmarin utgör basen som sedan toppas med zucchinistrimlor, lök och ett par ägg som du kläcker över för extra krämighet. In i ugnen och servera med en fräsch sallad och toppa med hasselnötter och citron. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018

Zucchinipizza med ägg och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Pizza

1 förp surdegspizzadeg (à 400 g)
300 g naturell färskost
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar
1 zucchini
1 silverlök
2 msk olivolja
4 ägg

Sallad

4 tomater
2 hjärtsallad
1/2 msk olja
1 tsk vinäger

Till servering

1 citron
1/2 dl hasselnötter

Gör så här

00:08:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Absolut värt att behålla äggen! Jättegod pizza!

    Anna

  • Oväntat med ägg men fantastiskt gott!

    Katarina

  • Konstig kombination med ägg.

    Therese

Näringsvärde per portion

Energi2683 KJ / 639 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pizza med kålsallad
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sommarsallad
    Betyg 3 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Smördegspizza med pumpa och manchego
    Betyg 2.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad