Zucchinipizza med ägg och rosmarin

7
4
Zucchinipizza med ägg och rosmarin

Pizza bianco som betyder ”vit pizza”, alltså utan tomatsås, serveras här med en inspirerande god och lite annorlunda topping! Färskost, rosmarin utgör basen som sedan toppas med zucchinistrimlor, lök och ett par ägg som du kläcker över för extra krämighet. In i ugnen och servera med en fräsch sallad och toppa med hasselnötter och citron. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018

Zucchinipizza med ägg och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Pizza

1
förp surdegspizzadeg (à 400 g)
300 g
naturell färskost
1/2
kruka rosmarin
-
salt
-
peppar
1
zucchini
1
silverlök
2 msk
olivolja
4
ägg

Sallad

4
tomater
2
hjärtsallad
1/2 msk
olja
1 tsk
vinäger

Till servering

1
citron
1/2 dl
hasselnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Anna

2020-11-13

Absolut värt att behålla äggen! Jättegod pizza!

Katarina

2018-05-30

Oväntat med ägg men fantastiskt gott!

Therese

2018-05-11

Konstig kombination med ägg.

Näringsvärde per portion

Energi 2683 KJ / 639 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 43 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept