Zucchinipizza med ägg och rosmarin
Pizza bianco som betyder ”vit pizza”, alltså utan tomatsås, serveras här med en inspirerande god och lite annorlunda topping! Färskost, rosmarin utgör basen som sedan toppas med zucchinistrimlor, lök och ett par ägg som du kläcker över för extra krämighet. In i ugnen och servera med en fräsch sallad och toppa med hasselnötter och citron. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018
Ingredienser
4 portioner
Pizza
1 förp surdegspizzadeg (à 400 g)
300 g naturell färskost
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar
1 zucchini
1 silverlök
2 msk olivolja
4 ägg
Sallad
4 tomater
2 hjärtsallad
1/2 msk olja
1 tsk vinäger
Till servering
1 citron
1/2 dl hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2683 KJ / 639 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Absolut värt att behålla äggen! Jättegod pizza!
Anna
2020-11-13Oväntat med ägg men fantastiskt gott!
Katarina
2018-05-30Konstig kombination med ägg.
Therese
2018-05-11