Biancopizza med kräftor, dill och purjo
Pizza bianco eller bianca är pizza utan tomatsås. Istället används crème fraiche som här blandas med fräst purjolök. Bred blandningen på den färdiga pizzadegen och grädda pizzan i ugnen. Vid servering toppar du pizzan med dillsmakande kräftstjärtar, extra färsk dill och mangoldsskott.
Ingredienser
2 portioner
1/2 purjolök
1 msk smör
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
1/2 dl mjöl
1 förp kyld surdegspizzadeg (à 400 g)
2 dl riven pizzaost
170 g kräftstjärtar i lake
1/2 kruka dill
1/2 påse röda mangoldskott (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4341 KJ / 1033 kCal
Fett58 g
Salt3.2 g
Kolhydrater88 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott. Provsmakade och har lagat själv hemma.
Nils-werner
2024-05-24Mycket fog och uppskattad pizza. Adderade istället för svartpeppar chiliflakes och adderade mosarella och olivolja på kanterna och på toppen mär allt var färdigt. Istället för purjolök går det jättefint med vårlök som jag använde rå att blanda i creme fraichen. 👍😋
Yvonne
2019-07-27