Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Zucchinipiccata med tomatsås

En vegovariant av den italienska paradrätten piccata. Under den frasiga parmesanpaneringen gömmer sig spänstiga zucchiniskivor istället för kött. Zucchinipiccatan serveras med en mustig tomatsås och avorioris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort stjälkfästet från tomaterna, dela dem och krama ur kärnorna. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en kastrull. Rör ner tomatpurén, låt det fräsa någon minut. Tillsätt tomattärningarna och buljongen och koka sakta ca 20 minuter. Mixa såsen slät. Smaka av med salt och peppar.
  3. Piccata: Dela zucchinin och skär varje halva i centimetertjocka skivor på längden. Salta skivorna på båda sidor och låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter. Vispa upp äggen lätt och blanda dem med parmesan.
  4. Torka av zucchiniskivorna med hushållspapper och vänd dem i majsstärkelsen och sedan i äggblandningen. Stek skivorna i en blandning av smör och olivolja i en stekpanna på medelhög värme ca 3 minuter på varje sida till gyllenbrun färg. Krydda med peppar.
  5. Till servering: Servera zucchinipiccatan med tomatsås, avorioris och sallad.  Garnera gärna med körvel.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Sås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt och svartpeppar
Piccata
  • 2 zucchini (à ca 350g)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 4 dl riven parmesanost
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
Till servering
  • avorioris (gärna kokt i saffran och buljong)
  • sallad
  • körvel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3048 kJ / 729 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer