Zucchinipiccata med tomatsås

Betyg 3.4 av 5.
53 personer har röstat
0
Zucchinipiccata med tomatsås

En vegovariant av den italienska paradrätten piccata. Under den frasiga parmesanpaneringen gömmer sig spänstiga zucchiniskivor istället för kött. Zucchinipiccatan serveras med en mustig tomatsås och avorioris.

Zucchinipiccata med tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Sås

1   gul lök
1   vitlöksklyfta
3   tomater
1 msk  olivolja
2 tsk  tomatpuré
3 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt och svartpeppar

Piccata

2   zucchini (à ca 350g)
1 tsk  salt
4   ägg
4 dl  riven parmesan
1 dl  majsstärkelse
2 msk  smör
2 msk  olivolja

Till servering

avorioris (gärna kokt i saffran och buljong)
sallad
körvel

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3048 KJ / 729 kCal
Fett36 g
Kolhydrater67 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkarrépiccata med piffat avorioris
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegopaella med rostad paprika, zucchini och halloumi
Betyg 4.2 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling, chorizo och timjan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizzabröd med zucchini
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körvelsmör med parmesan, vitlök och citron
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga