Zucchinipiccata med tomatsås

51
0
Zucchinipiccata med tomatsås

En vegovariant av den italienska paradrätten piccata. Under den frasiga parmesanpaneringen gömmer sig spänstiga zucchiniskivor istället för kött. Zucchinipiccatan serveras med en mustig tomatsås och avorioris.

Skriv ut
Zucchinipiccata med tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Sås

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
3
tomater
1 msk
olivolja
2 tsk
tomatpuré
3 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt och svartpeppar

Piccata

2
zucchini (à ca 350g)
1 tsk
salt
4
ägg
4 dl
riven parmesanost
1 dl
majsstärkelse
2 msk
smör
2 msk
olivolja

Till servering

avorioris (gärna kokt i saffran och buljong)
sallad
körvel

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3048 KJ / 729 kCal
Fett 36 g
Kolhydrater 67 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept