Zucchinipasta med citron
Låt zucchini ta plats i denna enkla pastarätt med smak av citron, grädde, chili och vitlök. En krämig vardagspasta som går snabbt att laga och lämnar ett leende på middagsgästernas läppar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
600 g zucchini
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
2 dl vispgrädde
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
500 g spaghetti
2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3533 KJ / 844 kCal
Fett38 g
Salt1.2 g
Kolhydrater98 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, enkelt och snabbt att laga! Tar nog lite mindre chiliflakes nästa gång, annars tyckte jag att det blev helt perfekt efter receptet. Absolut bjudmat!
Åsa
2024-11-17Väldigt god och snabblagad vardagsmat. Tog hälften av citron och lite vitt vin istället. Några baby-spenatblad är gott att ha i också 😋
Helena
2024-08-13Blev bättre med mindre citron och lite vin. Saltade den rivna squashen för att få den att släppa vätska
Caroline
2023-11-28