UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med zucchini, timjan och citron

Den här snabba pastan gör ingen besviken. På ca 30 minuter slänger du ihop denna krämiga pasta med zucchini, timjan och citron. Krämigheten kommer från havrebaserad grädde, så rätten är dessutom helt växtbaserad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Hyvla zucchinin till tunna strimlor på längden med en osthyvel, mandolin eller kniv. Dela zucchinin i hälften om du vill ha kortare strimlor.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen (spara lite pastavatten).
  4. Skala och hacka löken. Stek löken i olivolja i en stekpanna ett par minuter tills löken mjuknar. Pressa i vitlöken och tillsätt zucchinistrimlorna. Stek i någon minut så att zucchinin blir mjuk och lite glansig.
  5. Rör i soja, citronsaft och -skal. Tillsätt matlagningsgrädden. Låt såsen sjuda i någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda ned såsen i pastan, späd ev med lite pastavatten.
  7. Till servering: Riv osten över pastan och toppa med färsk timjan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i matlagningsgrädden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och växtbaserad matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Aito.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (4 port motsvarar ca 250 g)
  • 500 g zucchini
  • 2 schalottenlökar
  • olivolja (till stekning)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk soja
  • skal och saft från 1 citron
  • 250 ml havrebaserad matlagningsgrädde med ostsmak
  • salt
  • vitpeppar
Till servering
  • vegansk ost
  • ca 1/2 kruka timjan