Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Spaghetti med basilico och parmesan

Visst är det härligt när man lyckas virvla upp ett perfekt spaghettiknyte på gaffeln! Öva med den här läckra pastan – mängden parmesanost och basilika går självklart att justera efter tycke och smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Värm olivoljan i en kastrull och fräs sedan löken mjuk.
  2. Skiva zucchinin i halvmånar och fräs dem tillsammans med löken i ca 5 minuter. Salta och peppra.
  3. Häll sedan över Basilicosåsen och låt koka ihop tillsammans med grönsakerna ett par minuter.
  4. Koka pastan al dente. 
  5. Vänd ner pastan i tomat- och basilikasåsen.
  6. Toppa med färsk basilika och riven parmesanost vid servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 375 g zucchini
  • 1 burk pastasås à 400 g (gärna basilico)
  • 350 g spaghetti
  • 1/2 kruka, färsk basilika
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2160 kJ / 517 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept