Spaghetti med basilico och parmesan

10
0 Klimatsmart
Spaghetti med basilico och parmesan

Visst är det härligt när man lyckas virvla upp ett perfekt spaghettiknyte på gaffeln! Öva med den här läckra pastan – mängden parmesanost och basilika går självklart att justera efter tycke och smak.

Skriv ut
Spaghetti med basilico och parmesan

Ingredienser

4 portioner
1/2
gul lök
1 msk
olivolja
375 g
zucchini
1
burk pastasås à 400 g (gärna basilico)
350 g
spaghetti
1/2
kruka, färsk basilika
1 dl
riven parmesanost
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2160 KJ / 517 kCal
Fett 12 g
Salt 3.16 g
Kolhydrater 80 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept