Spaghetti med basilico och parmesan
Visst är det härligt när man lyckas virvla upp ett perfekt spaghettiknyte på gaffeln! Öva med den här läckra pastan – mängden parmesanost och basilika går självklart att justera efter tycke och smak.
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
1 msk olivolja
375 g zucchini
1 burk pastasås à 400 g (gärna basilico)
350 g spaghetti
1/2 kruka, färsk basilika
1 dl riven parmesan
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2160 KJ / 517 kCal
Fett12 g
Salt3.16 g
Kolhydrater80 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer