Zucchinipannkakor med majskräm

Rivna morötter och zucchini utgör basen i dessa frasiga zucchinipannkakor. Pannkakorna får ett härligt krisp av de små solroskärnorna och serveras med en majskräm med sting från chilipulver.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
4 ägg
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
300 g morötter
600 g zucchini (ca 600 g motsvarar 2 st)
1 dl rostade solroskärnor
1 tsk salt
2 krm peppar
3 msk olja
Majskräm
150 g majskorn
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
2 krm chilipulver
Sallad
250 g körsbärstomater
100 g ärtskott
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3078 KJ / 735 kCal
Fett46 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Låter ju som ett rent slöseri med varmhållning i ugn, när man bara kan lägga ett lock eller en skål över för att hålla värmen..
Caroline
2022-05-30Alla tre sakerna är jättegoda var för sig men jag fattar inte kombinationen. Mycket märklig rätt.
Cecilia
2019-10-20inte gott, stabbigt, smaklöst, solroskärnorna passade inte in, majscremen bara konstig...
Tommy
2017-12-11