Zucchinipannkakor med majskräm

9
3
Zucchinipannkakor med majskräm

Rivna morötter och zucchini utgör basen i dessa frasiga zucchinipannkakor. Pannkakorna får ett härligt krisp av de små solroskärnorna och serveras med en majskräm med sting från chilipulver.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Zucchinipannkakor med majskräm

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

4 ägg
2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
300 g morötter
600 g zucchini (ca 600 g motsvarar 2 st)
1 dl rostade solroskärnor
1 tsk salt
2 krm peppar
3 msk olja

Majskräm

150 g majskorn
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
2 krm chilipulver

Sallad

250 g körsbärstomater
100 g ärtskott
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

För alla

Rätten innehåller ägg
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj mjölk och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och crème fraich mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Rosta majsen i en stekpanna med lite olja innan den blandas med crème fraiche och smaksätt gärna med lite spiskummin eller vanlig mortlad kummin.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Caroline

2022-05-30

Låter ju som ett rent slöseri med varmhållning i ugn, när man bara kan lägga ett lock eller en skål över för att hålla värmen..

Cecilia

2019-10-20

Alla tre sakerna är jättegoda var för sig men jag fattar inte kombinationen. Mycket märklig rätt.

Tommy

2017-12-11

inte gott, stabbigt, smaklöst, solroskärnorna passade inte in, majscremen bara konstig...

Näringsvärde per portion

Energi 3078 KJ / 735 kCal
Fett 46 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden