Ugnspannkaka med zucchini och grillost
God och mättande blir ugnspannkakan när du river ner zucchini och grillost i smeten. Medan pannkakan gräddas görs en frisk och härlig sallad med persika, körsbärstomater och mynta. Servera pannkakan toppad med knapriga pumpakärnor och en god sås.
Ingredienser
4 portioner
Ugnspannkaka
1 zucchini (à 300 g)
1 tsk salt
200 g svensk grillost
3 dl vetemjöl
1 msk malen spiskummin
3 ägg
6 dl mjölk
65 g babyspenat
smör eller matfett till formen
Persikosallad
2 persikor
250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 kruka mynta
65 g mâchesallad
1 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 dl rostade pumpakärnor
1 1/2 dl het sås (gärna kebabsås med yoghurt och tomat)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3246 KJ / 775 kCal
Fett47 g
Salt5.3 g
Kolhydrater53 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Slemmig och konstig smakkombination
Mattias
2024-01-17